Reseptit

Kanakebakot

Kanakebakot ovat koko perheen suosikkeja. Ne valmistuvat pikapikaa broilerin jauhelihasta ja ripauksesta mausteita. Keitä rinnalle perunoita, riisiä tai nuudeleita. Pilko tarjolle myös porkkanatikkuja kastikkeeseen dipattavaksi.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kanakebakot

  • 1/2 dl kaurahiutaleita
  • 1 kananmuna
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl currya
  • 1 tl oreganoa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 400 g kananpojan jauhelihaa

Voiteluun

  • öljyä
  • paprikajauhetaa

Kastike

  • 1 tlk (200 g) kermaviiliä
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 tl sinappia ja ketsuppia
  • 1/4 tl sokeria
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje

Kanakebakot tehdään helposti näin:

1. Riko muna kaurahiutaleiden joukkoon. Lisää sitruunamehu, kuivat mausteet ja murskattu valkosipulinkynsi. Sekoita ja anna seoksen turvota hetki.

2. Sekoita jauheliha kaurahiutaleseokseen. Muotoile massasta leivinpaperilla peitetylle uunipellille 8 pitkulaista kebakkoa. Sipaise kebakot paprikajauheella maustetulla öljyllä ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

3. Sekoita kastike kebakoiden kypsyessä. Keitä lisäksi perunoita, riisiä tai nuudeleita.

Katso myös: Teriyaki-broileripyörykät

Katso myös Kotiliesi.fi: Broileripihvit broilerinjauhelihasta ja linsseistä

X