Kanakebakot
Kanakebakot ovat koko perheen suosikkeja. Ne valmistuvat pikapikaa broilerin jauhelihasta ja ripauksesta mausteita. Keitä rinnalle perunoita, riisiä tai nuudeleita. Pilko tarjolle myös porkkanatikkuja kastikkeeseen dipattavaksi.
Ainekset
Kanakebakot
- 1/2 dl kaurahiutaleita
- 1 kananmuna
- 1/2 sitruunan mehu
- 1 tl suolaa
- 1 tl currya
- 1 tl oreganoa
- 1/2 tl mustapippuria
- 1 valkosipulinkynsi
- 400 g kananpojan jauhelihaa
Voiteluun
- öljyä
- paprikajauhetaa
Kastike
- 1 tlk (200 g) kermaviiliä
- 1/2 sitruunan mehu
- 1 tl sinappia ja ketsuppia
- 1/4 tl sokeria
- 1/4 tl suolaa
Valmistusohje
Kanakebakot tehdään helposti näin:
1. Riko muna kaurahiutaleiden joukkoon. Lisää sitruunamehu, kuivat mausteet ja murskattu valkosipulinkynsi. Sekoita ja anna seoksen turvota hetki.
2. Sekoita jauheliha kaurahiutaleseokseen. Muotoile massasta leivinpaperilla peitetylle uunipellille 8 pitkulaista kebakkoa. Sipaise kebakot paprikajauheella maustetulla öljyllä ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
3. Sekoita kastike kebakoiden kypsyessä. Keitä lisäksi perunoita, riisiä tai nuudeleita.
Katso myös: Teriyaki-broileripyörykät
Katso myös Kotiliesi.fi: Broileripihvit broilerinjauhelihasta ja linsseistä
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous