Kananrintaa kerman kanssa
Julia Childin kananrinnan loistavan maun takana ovat kerma, viini ja voi.
Ainekset
- 4 kananpojan luutonta rintalihaa
- 0.5 tl sitruunamehua
- 0,25 tl suolaa
- iso hyppysellinen valkopippuria
- 4 rkl voita
Kastike
- runsas 0,5 dl vaaleaa tai ruskeaa lihalientä
- runsas 0,5 dl portviiniä, madeiraa tai kuivaa valkoista vermuttia
- 2,25 dl kuohukermaa
- suolaa
- valkopippuria
- sitruunamehua
- 2 rkl silputtua persiljaa
Valmistusohje
Amerikkalaisen ruokaikonin Julia Childin syntymästä tuli viime vuonna kuluneeksi 100 vuotta. Julia Childin konstailemattoman kananpoika-annoksen salaisuus on kerma, viini ja voi.
1. Mausta rintapalat sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.Kuumenna voi padassa vaahtoavaksi. Kierittele lihapaloja nopeasti voissa, pane päälle pyöreä leivinpaperipala ja sulje padan kansi. Pane pata kuumaan uuniin. Kokeile sormella 10 minuutin kuluttua lihapalan kärkeä. Jos se on vielä pehmeä, pane pata takaisin uuniin. Kun liha on kosketettaessa kimmoisaa, se on kypsää. Siirrä rintalihat kuumennetulle vadille ja peitä kastikkeen valmistumisen ajaksi.
2. Kaada lihaliemi ja viini pataan kiehuvan voin sekaan. Keitä kovalla lämmöllä, kunnes neste on sakeaa. Lisää kerma ja keitä edelleen kovalla lämmöllä, kunnes kastike on hieman saostunut. Ota pois liedeltä, mausta huolellisesti. Lisää sitruunamehua maun mukaan.
3. Kaada kastike kanapalojen päälle. Ripottele päälle persiljaa.
Tarjoa heti esimerkiksi parsarisoton kanssa.
Ohje toimitettu kirjasta Ranskalaisen keittiön salaisuudet
Katso myös:
Kananrintaa ja mustapapusalaattia Ruoka.fi
Kananpoikaa valkoviinissä Ruoka.fi
Kananpojanfileet ja kasvisbulgur Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous