Reseptit

Kananrintaa kerman kanssa

18.3.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

4 kananpojan luutonta rintalihaa
0.5 tl sitruunamehua
0,25 tl suolaa
iso hyppysellinen valkopippuria
4 rkl voita

Kastike

runsas 0,5 dl vaaleaa tai ruskeaa lihalientä
runsas 0,5 dl portviiniä, madeiraa tai kuivaa valkoista vermuttia
2,25 dl kuohukermaa
suolaa
valkopippuria
sitruunamehua
2 rkl silputtua persiljaa

Valmistusohje

Amerikkalaisen ruokaikonin Julia Childin syntymästä tuli viime vuonna kuluneeksi 100 vuotta. Julia Childin konstailemattoman kananpoika-annoksen salaisuus on kerma, viini ja voi.

1. Mausta rintapalat sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.Kuumenna voi padassa vaahtoavaksi. Kierittele lihapaloja nopeasti voissa, pane päälle pyöreä leivinpaperipala ja sulje padan kansi. Pane pata kuumaan uuniin. Kokeile sormella 10 minuutin kuluttua lihapalan kärkeä. Jos se on vielä pehmeä, pane pata takaisin uuniin. Kun liha on kosketettaessa kimmoisaa, se on kypsää. Siirrä rintalihat kuumennetulle vadille ja peitä kastikkeen valmistumisen ajaksi.

2. Kaada lihaliemi ja viini pataan kiehuvan voin sekaan. Keitä kovalla lämmöllä, kunnes neste on sakeaa. Lisää kerma ja keitä edelleen kovalla lämmöllä, kunnes kastike on hieman saostunut. Ota pois liedeltä, mausta huolellisesti. Lisää sitruunamehua maun mukaan.

3. Kaada kastike kanapalojen päälle. Ripottele päälle persiljaa.
Tarjoa heti esimerkiksi parsarisoton kanssa.

Ohje toimitettu kirjasta Ranskalaisen keittiön salaisuudet

Katso myös:

Kananrintaa ja mustapapusalaattia Ruoka.fi

Kananpoikaa valkoviinissä Ruoka.fi

Kananpojanfileet ja kasvisbulgur Kotiliesi.fi

 

Julkaistu aiemmin

Lehden logo