Reseptit

Kaneli-karpalopiirakka

12.12.2013 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Kari Hautala

Kaupalliset yhteistyöt

Lue myös

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Tämä helppo, nopea ja mehevä kaneli-karpalopiirakka valmistuu alle tunnissa. Voit tarjoilla sen myös lämpimänä vaniljajäätelön kera.

Ainekset

pohja:

1.5 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
2.5 tl leivinjauhetta
125 g voita sulatettuna
2 dl kermaa

pinnalle:

200 g pakastekarpaloita sulatettuina ja valutettuina
0.5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0.5 tl kanelia
0.5 tl neilikkaa

koristeluun:

tomusokeria
suklaisia nonparelleja tai suklaarouhetta

Valmistusohje

Leivo kaneli-karpalopiirakka näin:

1. Sekoita piirakkapohjaa varten kaikki kuivat aineet kulhossa. Lisää joukkoon sulatettu voi ja kerma hyvin vatkaten.

2. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun keskikokoiseen uuni- tai piirakkavuokaan.

3. Sekoita karpaloiden joukkoon sokerit ja mausteet ja ripottele ne taikinan pinnalle. Paista kaneli-karpalopiirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

4. Koristele jäähtynyt kaneli-karpalopiirakka tomusokerilla ja suklaarouheella.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme