Reseptit

Kanelimunkkitikut ja suklaa-amarettokastike

Kanelimunkkitikut yhdessä lämpimän suklaakastikkeen kera ovat syntisen maittava herkku.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Norman Ojanen

Kanelimunkkitikkujen valmistamiseen menee yli 60 minuuttia.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 1/2 dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 dl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 1 kananmuna
  • n. 9 dl vehnäjauhoja
  • 50 g pehmeää voita

lisäksi:

  • 500 g munkinpaistorasvaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl kanelia

suklaa-amarettokastike:

  • 2 dl kuohukermaa
  • 200 g tummaa suklaata
  • 2-3 rkl mantelilikööriä, esim. Amaretto

Valmistusohje

Takkatulen lämmössä herkutellaan kanelimunkkitikuilla eli churroilla, jotka dipataan lämpimään suklaa-amarettokastikkeeseen.

Kanelimunkkitikut:

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon sokeri, suola ja muna. Vatkaa joukkoon 2 dl vehnäjauhoista. Lisää pehmeä voi sekä loput jauhoista alustaen. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa peitettynä kaksinkertaiseksi.

Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi 25 x 50 sentin levyksi. Leikkaa levy pituussuunnassa ensin kahtia. Jaa palat taikinapyörällä tasakokoisiksi suikaleiksi. Nosta pullatikut kohoamaan pellille hetkeksi.

Kuumenna munkkirasva valurautapadassa. Rasva on sopivan kuumaa, kun pieni leipäpala ruskistuu muutamassa minuutissa. Kypsennä 3–4 munkkia kerrallaan muutaman minuutin ajan. Nosta munkit reikäkauhalla hetkeksi valumaan talouspaperille.

Sekoita sokeri ja kaneli ja nosta osa sokerista lautaselle. Pyörittele munkkitikut lämpiminä sokeriseoksessa. Vaihda sokeria muutaman kerran.

Suklaa-amarettokastike:

Kiehauta kerma kattilassa. Nosta kattila syrjään ja lisää joukkoon hienonnettu suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Mausta liköörillä.

Kaada suklaakastike lämmönkestävään kulhoon esim. suklaafonduepataan ja pidä kulhon alla mieto lämpö esim. tuikkukynttilä, jotta suklaa pysyy juoksevana.

Dippaa munkkeja suklaakastikkeeseen.

X