Reseptit

Karitsankyljykset ja uuniratatouille

Karitsankyljykset ja uuniratatouille on maukasta syysruokaa. Uunissa paahdettu ratatouille on maukas mutta kevyt lisuke kokonaisena paistetulle karitsankareelle. Juhlavaa ruokaa helposti.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Karitsankyljykset ja uuniratatouille

  • 16-20 karitsankyljyksiä (kokonaisina kylkiriveinä)
  • 1 rkl harissaa
  • suolaa
  • 1 rkl voita
  • 2 rkl oliiviöljyä

Uuniratatouille

  • 2 pientä munakoisoa
  • 1 keskikokoinen kesäkurpitsa
  • 2 paprikaa
  • 4-6 kypsää tomaattia
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 2 dl mustia kalamataoliiveja
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • kourallinen tuoretta timjamia hienonnettuna
  • kourallinen tuoretta rosmariinia hienonnettuna
  • 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
  • 3 rkl sokeria
  • 1/2-1 tl mustapippuria

Valmistusohje

Karitsankyljykset ja uuniratatouille tehdään helposti näin:

1. Ota karitsankyljykset huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Hiero harissa kyljysrivien pintoihin ja mausta kevyesti vielä suolalla. Jätä ne maustumaan.

2. Valmistele sitten ratatouille. Paloittele munakoisot, kesäkurpitsa ja paprikat. Kuutioi tomaatit ja puolita valkosipulinkynnet.

3. Lado kasvikset ja oliivit isoon laakeaan uunivuokaan. Valuta päälle oliiviöljy ja ripottele joukkoon suola. Kääntele ainekset hyvin sekaisin ja paahda 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia

4. Lisää sitten yrtit, tomaattimurska, sokeri, mustapippuri sekä vielä ripaus suolaa. Kääntele maut sekaisin ja hauduta ratatouillea uunissa 200-asteessa noin 40 minuuttia, sekoita muutaman kerran kypsennyksen aikana.

5. Kuumenna voi ja oliiviöljy paistinpannulla ja ruskista kyljysrivit molemmin puolin. Nosta ne sitten ratatouillen päälle uuniin viimeiseksi 10 minuutiksi.

6. Leikkaa rivit kyljyksiksi ja tarjoa ne maukkaan uuniratatouillen kanssa.

Katso myös: Karitsankyljykset ja caponata-vihanneksia

Katso myös Kotiliesi.fi: Karitsanliha sopii arkeen ja juhlaan

X