Karitsankyljykset ja uuniratatouille
Karitsankyljykset ja uuniratatouille on maukasta syysruokaa. Uunissa paahdettu ratatouille on maukas mutta kevyt lisuke kokonaisena paistetulle karitsankareelle. Juhlavaa ruokaa helposti.
Ainekset
Karitsankyljykset ja uuniratatouille
- 16-20 karitsankyljyksiä (kokonaisina kylkiriveinä)
- 1 rkl harissaa
- suolaa
- 1 rkl voita
- 2 rkl oliiviöljyä
Uuniratatouille
- 2 pientä munakoisoa
- 1 keskikokoinen kesäkurpitsa
- 2 paprikaa
- 4-6 kypsää tomaattia
- 5 valkosipulinkynttä
- 2 dl mustia kalamataoliiveja
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
- kourallinen tuoretta timjamia hienonnettuna
- kourallinen tuoretta rosmariinia hienonnettuna
- 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
- 3 rkl sokeria
- 1/2-1 tl mustapippuria
Valmistusohje
Karitsankyljykset ja uuniratatouille tehdään helposti näin:
1. Ota karitsankyljykset huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Hiero harissa kyljysrivien pintoihin ja mausta kevyesti vielä suolalla. Jätä ne maustumaan.
2. Valmistele sitten ratatouille. Paloittele munakoisot, kesäkurpitsa ja paprikat. Kuutioi tomaatit ja puolita valkosipulinkynnet.
3. Lado kasvikset ja oliivit isoon laakeaan uunivuokaan. Valuta päälle oliiviöljy ja ripottele joukkoon suola. Kääntele ainekset hyvin sekaisin ja paahda 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia
4. Lisää sitten yrtit, tomaattimurska, sokeri, mustapippuri sekä vielä ripaus suolaa. Kääntele maut sekaisin ja hauduta ratatouillea uunissa 200-asteessa noin 40 minuuttia, sekoita muutaman kerran kypsennyksen aikana.
5. Kuumenna voi ja oliiviöljy paistinpannulla ja ruskista kyljysrivit molemmin puolin. Nosta ne sitten ratatouillen päälle uuniin viimeiseksi 10 minuutiksi.
6. Leikkaa rivit kyljyksiksi ja tarjoa ne maukkaan uuniratatouillen kanssa.
Katso myös: Karitsankyljykset ja caponata-vihanneksia
Katso myös Kotiliesi.fi: Karitsanliha sopii arkeen ja juhlaan
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous