18.6.2012

Karpalojäädyke

Teksti: Maarit Cederberg

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

2 dl karpaloita
1 dl sokeria
2 dl erikoiskermaa
2 dl maustamatonta jogurttia tai mietoa kermarahkaa

marjakastike:

1 dl sokeria +
vettä
2 dl karpaloita

Valmistusohje

Survo marjat soseeksi ja makeuta sokerilla.

Vaahdota kerma ja sekoita jogurtin tai kermarahkan kanssa. Sekoita joukkoon makeutettu marjasose. Anna seoksen jähmettyä pakastimessa.

Kiehauta 1 dl sokeria ja vettä. Lisää sokeriliemeen 2 dl karpaloita. Anna kiehahtaa.

Tarjoa jäädyke kuuman marjakastikkeen kanssa. Pieni lasillinen punaista marjalikööriä sopii jälkiruoan pariksi.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi