Reseptit

Karpalokuivakakku

Karpalokuivakakku on maukas ja mehevä. Voit hyvin varioida ohjetta ja höystää kakun karpaloiden sijaan muilla marjoilla tai vaikkapa omenakuutioilla.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Karpalokuivakakku

  • 2 1/2 dl sokeria
  • 1 rkl sitruunan raastettua kuorta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 kananmunaa
  • 125 g voita sulatettuna
  • 2 dl piimää
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 1/2 dl karpaloita

Kuorrutus

  • 2 1/2 dl tomusokeria
  • 1 1/2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl sitruunan raastettua kuorta

Valmistusohje

Karpalokuivakakku leivotaan helposti näin:

1. Sekoita sokeri, sitruunan kuori, vaniljasokeri, vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään.

2. Sekoita toisessa kulhossa kananmunat, jäähtynyt voisula, piimä ja sitruunamehu.

3. Yhdistä kuivat aineet kananmunaseokseen hyvin sekoittaen.

4. Kääntele taikinaan lopuksi karpalot.

5. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun pitkään leipävuokaan.

6. Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kun tikkuun ei jää enää taikinaa, kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä.

7. Sekoita kuorrutuksen ainekset tasaiseksi notkeaksi seokseksi ja kuorruta karpalokuivakakku.

Katso myös: Yhden kulhon omena­-karpalokakku

Katso myös Kotiliesi.fi: Valkosuklainen karpalokakku

X