Karpalokuivakakku
Karpalokuivakakku on maukas ja mehevä. Voit hyvin varioida ohjetta ja höystää kakun karpaloiden sijaan muilla marjoilla tai vaikkapa omenakuutioilla.
Ainekset
Karpalokuivakakku
- 2 1/2 dl sokeria
- 1 rkl sitruunan raastettua kuorta
- 1 tl vaniljasokeria
- 3 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 kananmunaa
- 125 g voita sulatettuna
- 2 dl piimää
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 1/2 dl karpaloita
Kuorrutus
- 2 1/2 dl tomusokeria
- 1 1/2 rkl sitruunamehua
- 1 tl sitruunan raastettua kuorta
Valmistusohje
Karpalokuivakakku leivotaan helposti näin:
1. Sekoita sokeri, sitruunan kuori, vaniljasokeri, vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään.
2. Sekoita toisessa kulhossa kananmunat, jäähtynyt voisula, piimä ja sitruunamehu.
3. Yhdistä kuivat aineet kananmunaseokseen hyvin sekoittaen.
4. Kääntele taikinaan lopuksi karpalot.
5. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun pitkään leipävuokaan.
6. Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kun tikkuun ei jää enää taikinaa, kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä.
7. Sekoita kuorrutuksen ainekset tasaiseksi notkeaksi seokseksi ja kuorruta karpalokuivakakku.
Katso myös: Yhden kulhon omena-karpalokakku
Katso myös Kotiliesi.fi: Valkosuklainen karpalokakku
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous