Reseptit

Kassler portviinissä

Kassler portviinissä hautuu uunissa pitkään liemessä, jonka maku tulee portviinistä ja joulumausteista. Näin possusta tulee erityisen mehevä ja murea. Possu maistuu vielä paremmalta uudelleen lämmitettynä seuraavana päivänä.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Portviinissä haudutettu kassler

  • 1 kg:n pala porsaan kassleria
  • 2 sipulia
  • 3 rkl voita
  • 3 rkl fariinisokeria
  • 5 dl vettä
  • 2 dl portviiniä
  • 1 dl kivettömiä pehmeitä taateleita
  • 1 tl neilikoita
  • 3 tähtianista
  • 1 kanelitanko
  • 1 laakerinlehti
  • 2 tl suolaa

Lisäksi:

  • manteleita
  • tuoretta viikunaa
  • timjamia

Valmistusohje

Portviinissä haudutettu kassler tehdään helposti näin:

1. Ota kassler huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistamista.

2. Kuori sipulit ja leikkaa lohkoiksi. Kuumenna voi valurautapadassa. Lisää kassler ja paista lihapalaa käännellen, kunnes se on kauttaaltaan ruskistunut. Lisää pataan sipulit ja fariinisokeri, jatka paistamista vielä muutama minuutti. Lisää pataan vesi, portviini, viipaloidut taatelit ja mausteet.

3. Laita pata 150-asteiseen uuniin. Anna muhia hiljalleen ilman kantta pari tuntia. Valele lihaa välillä paistoliemellä. Jos pidät padan uunissa pidempään, nosta kansi päälle ja anna padan muhia jälkilämmöllä. Viimeistele portviinissä haudutettu kassler manteleilla, viikunalohkoilla ja tuoreella hienonnetulla timjamilla.

Katso myös: Nyhtöpossu ja tomaatti-chilikastike

Katso myös Kotiliesi.fi: Nutellamarinoitu possunniska

X