
Kassler portviinissä
Kassler portviinissä hautuu uunissa pitkään liemessä, jonka maku tulee portviinistä ja joulumausteista. Näin possusta tulee erityisen mehevä ja murea. Possu maistuu vielä paremmalta uudelleen lämmitettynä seuraavana päivänä.
Ainekset
Portviinissä haudutettu kassler
- 1 kg:n pala porsaan kassleria
- 2 sipulia
- 3 rkl voita
- 3 rkl fariinisokeria
- 5 dl vettä
- 2 dl portviiniä
- 1 dl kivettömiä pehmeitä taateleita
- 1 tl neilikoita
- 3 tähtianista
- 1 kanelitanko
- 1 laakerinlehti
- 2 tl suolaa
Lisäksi:
- manteleita
- tuoretta viikunaa
- timjamia
Valmistusohje
Portviinissä haudutettu kassler tehdään helposti näin:
1. Ota kassler huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistamista.
2. Kuori sipulit ja leikkaa lohkoiksi. Kuumenna voi valurautapadassa. Lisää kassler ja paista lihapalaa käännellen, kunnes se on kauttaaltaan ruskistunut. Lisää pataan sipulit ja fariinisokeri, jatka paistamista vielä muutama minuutti. Lisää pataan vesi, portviini, viipaloidut taatelit ja mausteet.
3. Laita pata 150-asteiseen uuniin. Anna muhia hiljalleen ilman kantta pari tuntia. Valele lihaa välillä paistoliemellä. Jos pidät padan uunissa pidempään, nosta kansi päälle ja anna padan muhia jälkilämmöllä. Viimeistele portviinissä haudutettu kassler manteleilla, viikunalohkoilla ja tuoreella hienonnetulla timjamilla.
Katso myös: Nyhtöpossu ja tomaatti-chilikastike
Katso myös Kotiliesi.fi: Nutellamarinoitu possunniska
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous