Kasvis-fetajuustokranssi
Joulupöytäänkin sopiva kasvis-fetajuustokranssi syntyy voitaikinasta ja on helppo tehdä. Kasvistäytettä voit varioida oman makusi mukaan.
Ainekset
Kasvis-fetajuustokranssi, taikina:
- 1 iso lehtitaikinalevy
- 1 kananmuna voiteluun
Kasvis-fetajuustokranssi, täyte:
- 500 g herkkusieniä
- 1 punasipuli
- 200 g punakaalia
- 3 valkosipulinkynttä
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 10 aurinkokuivattua tomaattia suikaleina
- 10 kivetöntä oliivia
- 3 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
- 100 g fetajuustoa
Koristeluun
- tuoretta rosmariinia
Valmistusohje
Kasvis-fetajuustokranssi tehdään helposti näin:
1. Valmista ensin täyte. Viipaloi herkkusienet ja suikaloi punasipuli sekä punakaali. Hienonna valkosipulinkynnet.
2. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja paista sieniin hyvä väri. Kaada sivuun odottamaan hetkeksi.
3. Lisää pannulle sipuli ja kaalisuikaleet ja paista niin, että ne pehmenevät. Lisää pannulle tarvittaessa öljyä.
4. Lisää sipulin ja kaalin joukkoon paistetut sienet, aurinkokuivatut tomaatit, oliivit sekä hienonnettu rosmariini. Sekoita ja mausta tasaisesti suolalla ja mustapippurilla. Nosta pannu liedeltä.
5. Kauli sulanut iso lehtitaikinalevy molempiin suuntiin hieman isommaksi ja nosta se leivinpaperilla peitetylle uunipellille.
6. Lusikoi täyte pituussuunnassa taikinalevyn keskelle. Murenna täytteen pinnalle fetajuusto.
7. Taittele taikinan reunat täytteen päälle, niin että syntyy tiivis pitkä täytetty taikinapötkö. Käännä saumakohta leivinpaperia vasten ja muotoile pötköstä pyöreä kranssi. Voitele pinta kananmunalla ja leikkaa siihen muutamia reikiä saksien kärjillä.
8. Paista kranssia 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
9. Jäähdytä hieman ennen tarjoilua ja koristele kasvis-fetajuustokranssi rosmariininoksilla.
Katso myös Kotiliesi.fi: Valmis lehtitaikina – näin teet siitä näyttävät leivonnaiset helposti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous