pesto-kasvispiirakka
Reseptit

Kasvis-pestopiirakka

Supermaukkaan kasvispiirakan pohjalla on itsetehtyä vegaanista pestoa. Voit korvata sen valmispestolla.
Teksti: TAINA SALOVAARA Kuvat: PAULA KUKKONEN/OTAVAMEDIA

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 100 g vegaanista leivontamargariinia
  • 3 dl gluteenitonta (karkeaa) jauhoseosta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • noin 1 dl vettä

Päälle

  • 100 g vegaanista pizzajuustoa
  • 1 dl paahdettua säilykepaprikaa
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 1 dl oliiveja
  • 1 tl oreganoa

Pesto

  • 1 dl manteleita
  • 1 ruukku basilikaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1 dl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Sekoita kuivat aineet pehmeään margariiniin. Lisää sen verran vettä, että taikinasta tulee sopivan pehmeää. Painele taikina ison piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele taikinaan haarukalla reikiä ja esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.

2. Paahda mantelit kuivalla pannulla. Anna jäähtyä. Pane mantelit, basilika ja valkosipulit tehosekoittimeen ja jauha rouheeksi. Lisää sitruunamehua, mausteita ja öljyä vähän kerrallaan. Levitä pesto piirakkapohjalle. Lisää päälle juusto, säilykepaprikat, puolitetut tomaatit ja oliivit.

3. Paista piirakkaa uunin alaosassa noin 25 minuuttia tai kunnes pohja on täysin kypsä. Ripottele oregano valmiin piirakan pinnalle. Tarjoa piirakka haaleana.

X