Reseptit

Kasvis-tofupannu

Kasvis-tofupannu valmistuu helposti yhden pannun taktiikalla. Pannulla on kokoelma FODMAP-ruokavalioon sopivia kasviksia ja marinoitua tofua.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kasvis-tofupannu

  • 1 pkt (n. 300 g) maustettua tofua (esim. Jalotofu Aasia)
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 1 suippopaprika
  • 2 porkkanaa
  • 6 retiisiä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippria

Paistamiseen

  • rypsiöljyä

Valmistusohje

Kasvis-tofupannu tehdään helposti näin:

1. Kuutioi kesäkurpitsa. Viipaloi paprika, kuori ja viipaloi porkkanat, puolita retiisit.

2. Avaa tofupakkaus niin, että voit valuttaa pakkauksessa olevan liemen talteen ruoan mausteeksi. Kuutioi tofu ja paista palat kauniin ruskeiksi öljyssä pannulla. Siirrä palat pois pannulta ja huuhtaise pannu.

3. Paista kasvikset pannulla öljyssä juuri ja juuri kypsiksi. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Lisää tofukuutiot ja liemi pannulle. Kuumenna sekoitellen. Tarjoa kasvis-tofupannu heti.

Katso myös: Uunitofua ja paahdettuja porkkanoita appelsiinikastikkeessa

Katso myös Kotiliesi.fi: Tofupasta

X