Reseptit

Kasviscurry intialaisittain

Kasviskarrin makua voi muunnella vaihtamalla kerman kookosmaitoon.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kasviscurry intialaisittain

  • ½ isoa parsakaalia
  • ½ isoa kukkakaalia
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • (1 chilin palko)
  • 2 tl intialaista currya
  • 3 rkl öljyä
  • 4 dl keitettyjä linssejä
  • 4 keitettyä perunaa
  • 2 dl kookosmaitoa tai kermaa
  • tilkka hunajaa
  • tilkka sitruunamehua
  • suolaa

Valmistusohje

Kasviscurry intialaisittain tehdään näin:

1. Revi kukka- ja parsakaali kukinnoiksi. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet (sekä chili). Kuumenna öljy paistinpannulla tai wok-pannussa. Lisää sipuli-chilisilput ja kaalit.

2. Kuumenna sekoitellen viitisen minuuttia. Lisää curry ja kuumenna vielä hetki. Lisää pannulle kuutioidut perunat ja linssit.

3. Kun koko kasviseos on kuumaa, kaada pannulle kookosmaito tai kerma. Kiehauta ja mausta curry suolalla, hunajalla ja tilkalla sitruunamehua.

4. Tarjoa kasviscurry intialaisittain keitetyn basmati-riisin, kurkkuraidan ja naan-leivän kanssa.

Saatat pitää myös kesäkasviscurrysta, kurpitsa-kikhernecurrysta tai papucurrysta.

X