paistetut nuudelit katkarapujen kera
Nopean katkarapuwokin maun salaisuus piilee hapankaalissa. Jos kaipaat ruokaan enemmän potkua, kokeile hapankaalin chilistä versiota, hapiskimchiä.
Reseptit

Katkarapu-hapankaalinuudelit

Katkarapu-hapankaalinuudelit on maistuva ateria, joka tuo pöytään aasialaisen keittiön.
Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Ari Heinonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Katkarapu-hapankaalinuudelit:

  • 2 pkt katkarapunuudeleita
  • 5 dl kiehuvaa vettä
  • 1 purjosipuli
  • 2–3 valkosipulinkynttä
  • 1 chili
  • öljyä
  • 2 tl currya
  • 200 g hapankaalia
  • 300 g katkarapuja
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • tilliä, basilikaa, persiljaa ja/tai korianteria

Valmistusohje

1. Pane nuudelit ja pakkauksessa olevat maustepussit kattilaan. Kaada päälle kiehuva vesi ja anna seistä kannen alla kolme minuuttia.

2. Sekoita ja valuta nuudelit.

3. Halkaise ja huuhdo purjosipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Huuhdo ja halkaise chili. Poista siitä kanta sekä siemenet ja suikaloi chilinpuolikkaat.

4. Kuumenna öljy wokissa. Lisää purjosipuli, valkosipuli sekä chili ja kuullota niitä koko ajan sekoittaen muutama minuutti. Lisää curry ja jatka paistamista hetki.

5. Lisää hapankaali ja hauduta noin kymmenen minuuttia. Lisää keitetyt nuudelit sekä katkaravut ja kuumenna ruoka tulikuumaksi.

6. Mausta maun ja tarpeen mukaan suolalla ja mustapippurilla. Höystä valmiit katkarapu-hapankaalinuudelit hienonnetuilla yrteillä.

X