Reseptit

Katkarapu-kookosnuudelit

Katkarapu-kookosnuudelit syntyvät käden käänteessä valmiita maustetahnoja käyttämällä ja ne saavat lisämakua inkivääristä, korianterista ja limetistä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 6 dl kanalientä
  • 50 g valmista tom yam -tahnaa
  • ½ sitruunan tai 1 limetin mehu
  • pala raastettua tuoretta inkivääriä tai 1 tl inkivääritahnaa
  • 150 g riisi- tai pikanuudeleita
  • 2 dl kookosmaitoa
  • 100 g herkkusieniä
  • 8 kirsikkatomaattia
  • 200 g kuorittuja katkaravunpyrstöjä
  • korianteria

Valmistusohje

1. Lisää tom yam- tahna ja raastettu inkivääri tai inkivääritahna kiehuvaan kanaliemeen. Anna kiehua hetki. Lisää nuudelit ja herkkusienet. Keitä pari minuuttia. Kaada kattilaan kookosmaito ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää liemeen viimeiseksi puolitetut tomaatit ja sulatetut katkaravut.

2. Tarkista ruoan maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Chilillä saat ruokaan lisäpotkua.

3. Jaa ruoka annoskulhoihin ja koristele tuoreella korianterilla.

X