Reseptit

Katkarapu-salaattikulho

7.6.2017 Teksti: teresa Välimäki Kuvat: sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kulhosalaatit ovat nopeita ja helppoja valmistaa ja ne viet kätevästi mukaan myös töihin lounasevääksi.

Ainekset

400 g katkarapuja
1 limetin mehu
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus chilijauhetta
3 rkl hienonnettua tilliä

lisäksi

salaatinlehtiä
1 pieni kurkku tikkuina
1/2 galiameloni lohkoina
2 avokadoa puolitettuina
1 fenkoli suikaleina

JOGURTTIKASTIKE

2 dl maustamatonta jogurttia
2 tl hunajaa
1 limetin mehu
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
3 rkl hienonnettua tilliä

Valmistusohje

1. Sekoita ensin kastikkeen ainekset kulhossa keskenään ja jätä maustumaan.

2. Sekoita katkarapujen joukkoon limetin mehu, öljy, mausteet ja tilli. Anna marinoitua hetki.

3. Kokoa kulhoihin salaatinlehtiä, kurkkua, melonia, avokadon puolikkaat, fenkolia sekä katkarapuja. Viimeistele kastikkeella.

Lisää raikkaita salaatteja:

Katkarapusalaatti_ja_avokadotahna

Verigreippi-katkarapusalaatti ja avokadotahna

Varhaiskaali_sitrussalaatti_ja_katkarapuja

Varhaiskaali-sitrussalaatti ja katkarapuja

sitruunamarinoitua kukkakaalisalaattia ja lohta

Sitruunamarinoitua kukkakaalisalaattia ja lohta

Kotiliesi.fi: Raikas katkarapusalaatti

Suosittelemme