Reseptit

Katkarapu-salaattikulho

Kulhosalaatit ovat nopeita ja helppoja valmistaa ja ne viet kätevästi mukaan myös töihin lounasevääksi.

Teksti:
teresa Välimäki
Kuvat:
Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g katkarapuja
  • 1 limetin mehu
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus chilijauhetta
  • 3 rkl hienonnettua tilliä

lisäksi

  • salaatinlehtiä
  • 1 pieni kurkku tikkuina
  • 1/2 galiameloni lohkoina
  • 2 avokadoa puolitettuina
  • 1 fenkoli suikaleina

JOGURTTIKASTIKE

  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 tl hunajaa
  • 1 limetin mehu
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 3 rkl hienonnettua tilliä

Valmistusohje

1. Sekoita ensin kastikkeen ainekset kulhossa keskenään ja jätä maustumaan.

2. Sekoita katkarapujen joukkoon limetin mehu, öljy, mausteet ja tilli. Anna marinoitua hetki.

3. Kokoa kulhoihin salaatinlehtiä, kurkkua, melonia, avokadon puolikkaat, fenkolia sekä katkarapuja. Viimeistele kastikkeella.

Lisää raikkaita salaatteja:

Katkarapusalaatti_ja_avokadotahna

Verigreippi-katkarapusalaatti ja avokadotahna

Varhaiskaali_sitrussalaatti_ja_katkarapuja

Varhaiskaali-sitrussalaatti ja katkarapuja

sitruunamarinoitua kukkakaalisalaattia ja lohta

Sitruunamarinoitua kukkakaalisalaattia ja lohta

Kotiliesi.fi: Raikas katkarapusalaatti

X