Reseptit

Katkarapucocktail

Katkarapucocktailon raikas alkupala­klassikko. Voit valmistaa sen jääkaappiin hyvissä ajoin, mutta kääntele ravut muiden aineiden joukkoon vasta juuri ennen tarjoilua.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Katkarapucocktail

  • 100 g isoja katkarapuja sulatettuna
  • 1 pieni vihreä chilipalko hienonnettuna
  • 1 avokado kuutioituna
  • 12 kpl viinirypäleitä puolitettuina
  • 3 rkl hienonnettua kevätsipulia
  • 1/2 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 1 rkl hyvää oliiviöljy
  • 1/2 tl sokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

Katkarapucocktail tehdään helposti näin:

1. Valuta katkaravut tarvittaessa ja laita ne kulhoon.

2. Lisää joukkoon chili, avokado, viinirypäleet, kevätsipuli, sitruunamehu ja raastettu kuori ja oliiviöljy sekä mausteet. Kääntele ainekset sekaisin ja anna maustua hetki.

3. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

4. Jaa katkarapucocktail annosmaljoihin ja koristele tillillä.

Katso myös: Toast skagen on ruotsalainen klassikko – tee itse superherkulliset katkarapuleivät

Katso myös Kotiliesi.fi: Katkaravut sopivat arkeen ja juhlaan – nappaa talteen 9 makoisaa ohjetta

X