Reseptit

Katkarapucurry

Täyteläinen katkarapucurry saa kirpeän mausteisen makunsa tandooritahnasta, inkivääristä ja sitruunasta. Curry viimeistellään intialaiseen tapaan herneillä.

Teksti:
SUVI RÛSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Katkarapucurry

  • 250 g kuorittuja, raakoja ja sulatettuja jättikatkaravun pyrstöjä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • 1 prk (250 g) kookoskermaa
  • 3 rkl tandooritahnaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl chiliä

Lisäksi

  • 1 ruukku minttua
  • 1 dl pakasteherneitä sulatettuna
  • 1-2 rkl öljyä
  • sitruunalohkoja

Valmistusohje

1. Taputtele sulatetut katkaravunpyrstöt kuivaksi talouspaperilla.

2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Raasta inkivääri. Sekoita paistokasarissa kookoskerma, tandooritahna, sitruunamehu, inkivääri, valkosipuli, sokeri, suola ja ripaus chiliä. Kuumenna. Lisää jättikatkaravunpyrstöt. Kypsennä keskilämmöllä poristen 10 minuuttia. Kastike saa keittyä kasaan. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja sokerilla.

3. Viimeistele curry hienonnetulla mintulla, sulatetuilla herneillä, öljyllä ja sitruunalohkoilla. Tarjoile katkarapucurry naanleivän tai basmatiriisin kanssa.

Vinkki! Jos valmistat katkarapucurryn keitetyistä, kypsistä jättikatkaravun pyrstöistä, lisää ne valmiin kastikkeen joukkoon – kypsille ravunpyrstöille riittää lämmitys. Näin ne eivät sitkisty.

Lue myös: Butter chicken eli intialainen voikana

Lue myös Kotiliesi.fi: Intialainen pinaattimuhennos eli palak paneer

X