Katkarapucurry
Täyteläinen katkarapucurry saa kirpeän mausteisen makunsa tandooritahnasta, inkivääristä ja sitruunasta. Curry viimeistellään intialaiseen tapaan herneillä.
Ainekset
Katkarapucurry
- 250 g kuorittuja, raakoja ja sulatettuja jättikatkaravun pyrstöjä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl inkivääriä raastettuna
- 1 prk (250 g) kookoskermaa
- 3 rkl tandooritahnaa
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 tl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl chiliä
Lisäksi
- 1 ruukku minttua
- 1 dl pakasteherneitä sulatettuna
- 1-2 rkl öljyä
- sitruunalohkoja
Valmistusohje
1. Taputtele sulatetut katkaravunpyrstöt kuivaksi talouspaperilla.
2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Raasta inkivääri. Sekoita paistokasarissa kookoskerma, tandooritahna, sitruunamehu, inkivääri, valkosipuli, sokeri, suola ja ripaus chiliä. Kuumenna. Lisää jättikatkaravunpyrstöt. Kypsennä keskilämmöllä poristen 10 minuuttia. Kastike saa keittyä kasaan. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja sokerilla.
3. Viimeistele curry hienonnetulla mintulla, sulatetuilla herneillä, öljyllä ja sitruunalohkoilla. Tarjoile katkarapucurry naanleivän tai basmatiriisin kanssa.
Vinkki! Jos valmistat katkarapucurryn keitetyistä, kypsistä jättikatkaravun pyrstöistä, lisää ne valmiin kastikkeen joukkoon – kypsille ravunpyrstöille riittää lämmitys. Näin ne eivät sitkisty.
Lue myös: Butter chicken eli intialainen voikana
Lue myös Kotiliesi.fi: Intialainen pinaattimuhennos eli palak paneer
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous