Reseptit

Katkarapupata

Katkarapupata mukailee 80-luvun hittireseptiä, katkarapukasaria. Modernissa versiossa katkaravut on korvattu jättikatkaravunpyrstöillä, mutta isot tavallisetkin katkaravut sopivat käytettäväksi.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Katkarapupata

  • n. 500 g jättikatkaravunpyrstöjä (raakoja)
  • 1 sipuli
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 4 rkl öljyä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 400 g paseerattua tomaattia
  • 1 kalaliemikuutio tai kala-annosfondi
  • tabascoa tai chilirouhetta
  • 1 tl sokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • (1 dl kuohukermaa)
  • 3 rkl persiljaa tai korianteria hienonnettuna

Valmistusohje

Katkarapupata tehdään helposti näin:

1. Sulata katkaravut siivilässä jääkaapissa.

2. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit pehmeiksi öljyssä kattilassa. Lisää tomaattipyree ja kiehauta. Kaada viini ja tomaattimurska kattilaan. Murenna joukkoon kalaliemikuutio. Anna liemen kiehua 15 minuuttia. Mausta tabascolla, sokerilla, suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Jos haluat limestä lempeämmän, lisää kermaa.

3. Säädä uuni kuumenemaan 225-asteiseksi. Jaa kiehuvan kuuma tomaattiliemi uunivuokien tai pikkupatojen pohjalle. Jaa päälle ravunpyrstöt. Kypsennä uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes ravut ovat juuri ja juuri kypsiä.

4. Pyöräytä pinnalle mustapippuria ja viimeistele annokset silputulla persiljalla tai korianterilla. Tarjoa katkarapupata patongin ja riisin kanssa.

X