Reseptit

Kebabpatonki ja punaherukkachutneyta

Kebabpatongit saavat seurakseen makean kirpeää punaherukkachutneyta.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Paula Kukkonen / Otavamedia

Kebabpatongit saavat seurakseen makean kirpeää punaherukkachutneyta.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kebabpatongit:

  • 2 vehnäpatonkia
  • 200 g valmiita kebablastuja
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 4 rkl chilikastiketta
  • 10 miniherkkukurkkua
  • kourallinen rucolaa

Valkosipulikastike:

  • 1 1/2 dl turkkilaistajogurttia
  • 1/2 dl majoneesia
  • 1 raastettu valkosipulinkynsi
  • 2 rkl hienonnettua minttua

Punaherukka-karpalochutney:

  • 1 omena
  • 1 sipuli
  • 1 dl kuivattuja karpaloita
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl sokeria
  • 1/2 dl punaviinietikkaa
  • 1 dl pakastepunaherukoita

Valmistusohje

1. Valmista ensin chutney. Kuori omena ja sipuli. Poista omenasta siemenkota ja leikkaa omena ja si­ puli pieniksi kuutioiksi. Mittaa kaikki ainekset, paitsi punaheru­kat, kattilaan. Keitä miedolla läm­möllä ilman kantta 10 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää herukat ja keitä vielä muutama minuutti. Siirrä puhtaaseen purkkiin, sulje heti kannella ja anna jäähtyä.

2. Kuumenna kebablastut pienes­sä öljytilkassa paistinpannulla pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää joukkoon chilikastike. Halkaise miniherkkukurkut. Sekoita valko­ sipulikastikkeen ainekset.

3. Pirskota patonkien päälle ke­vyesti vettä. Lämmitä 175­ astei­sessa uunissa 5 minuuttia. Hal­kaise leivät pituussuunnassa. Täy­tä chutneylla, lämpimillä kebablastuilla, rucolalla ja herkkukur­kuilla. Viimeistele leivät valko­ sipulikastikkeella.

X