Kebabpatonki ja punaherukkachutneyta
Kebabpatongit saavat seurakseen makean kirpeää punaherukkachutneyta.
Ainekset
Kebabpatongit:
- 2 vehnäpatonkia
- 200 g valmiita kebablastuja
- 1 rkl rypsiöljyä
- 4 rkl chilikastiketta
- 10 miniherkkukurkkua
- kourallinen rucolaa
Valkosipulikastike:
- 1 1/2 dl turkkilaistajogurttia
- 1/2 dl majoneesia
- 1 raastettu valkosipulinkynsi
- 2 rkl hienonnettua minttua
Punaherukka-karpalochutney:
- 1 omena
- 1 sipuli
- 1 dl kuivattuja karpaloita
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 dl sokeria
- 1/2 dl punaviinietikkaa
- 1 dl pakastepunaherukoita
Valmistusohje
1. Valmista ensin chutney. Kuori omena ja sipuli. Poista omenasta siemenkota ja leikkaa omena ja si puli pieniksi kuutioiksi. Mittaa kaikki ainekset, paitsi punaherukat, kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä ilman kantta 10 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää herukat ja keitä vielä muutama minuutti. Siirrä puhtaaseen purkkiin, sulje heti kannella ja anna jäähtyä.
2. Kuumenna kebablastut pienessä öljytilkassa paistinpannulla pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää joukkoon chilikastike. Halkaise miniherkkukurkut. Sekoita valko sipulikastikkeen ainekset.
3. Pirskota patonkien päälle kevyesti vettä. Lämmitä 175 asteisessa uunissa 5 minuuttia. Halkaise leivät pituussuunnassa. Täytä chutneylla, lämpimillä kebablastuilla, rucolalla ja herkkukurkuilla. Viimeistele leivät valko sipulikastikkeella.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous