24.7.2012

Keitetyt ravut

Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

Tuoreita rapuja
vettä
suolaa ja sokeripaloja
runsaasti tuoretta tilliä ja tillinkukintoja

Lisäksi tarjoiluun

paahtoleipää
voita
(kastikkeita)

Valmistusohje

1. Varaa rapuja alkuruoaksi viitisen kappaletta syöjää kohden ja pääruoalle noin kaksitoista rapua per ruokailija. Huuhtele ravut huolellisesti.

2. Mittaa suureen kattilaan vettä niin paljon, että ravut varmasti peittyvät. Lisää veteen karkeaa merisuolaa 40 g/ vesilitra. Lisää 2 palaa sokeria vesilitraa kohden, kun vesi kiehuu.

3. Nosta ravut kiehuvaan liemeen ja lisää päälle runsaasti kruunutillin kukintoja ja varsia. Keitä rapuja koosta riippuen 8–12 minuuttia.

4. Poista vanhat tillit ja lisää kattilaan runsaasti uusia tillinkukintoja varsineen. Jäähdytä rapukattila nopeasti kylmässä vesialtaassa. Vaihda jäähdytysvesi heti kun se lämpiää.

5. Kun ravut ovat jäähtyneet, poista tillit. Nosta ravut keitinliemessään kylmään. Parhaimmillaan ravut ovat 6–12 tuntia keittämisestä.

Vinkki:

Jos käytät pakasterapuja kiehauta keittoliemi ohjeen mukaan, mutta vähennä suolan määrä puoleen. Anna liemen jäähtyä. Nosta pakasteravut liemeen runsaan uuden tillin kera ja anna rapujen sulaa ja maustua rauhassa jääkaapissa yli yön.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi