Reseptit

Kermainen sitruunarucolapasta

Täyteläinen pastakastike syntyy mascarpone- ja parmesaanijuustosta. Annos raikastuu sitruunalla ja aromikkaalla rucolalla.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 350 g fusillipastaa

kastike:

  • 1 salottisipuli
  • 3 dl valkoviiniä
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1.5 dl mascarponejuustoa
  • ripaus suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 1 ruukku rucolaa

Lisäksi:

  • parmesaanijuustoa

Valmistusohje

Hienonna salottisipuli ja keitä rauhallisesti valkoviinin kanssa 5 minuuttia. Lisää joukkoon hyvin raastettu sitruunan kuori ja mascarponejuusto. Keitä kastiketta hetken aikaa kokoon. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla oman makusi mukaan.

Keitä pasta al denteksi. Valuta huolella, ettei pasta jää liian kosteaksi. Sekoita pasta ja hienonnettu rucolasalaatti kastikkeen joukkoon. Pyöräytä maut sekaisin ja tarjoile tuoreen parmesaaniraasteen kanssa.

X