Kesäinen raparperikakku
Tässä kesäisen raparperikakun ohje.
Ainekset
- 2 munaa
- 2 dl sokeria
- 1 dl kermaa
- 1 dl maitoa
- 1 dl voisulaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- (1/2 tl kardemummaa)
- 3-4 dl sentin raparperinpaloja
päälle:
- 50 g pehmeää voita
- 1 dl fariinisokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
Valmistusohje
Vuoraa noin 20×30 cm:n kokoinen uunivuoka leivinpaperilla. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kerma, maito, voisula ja toisiinsa sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina vuokaan.
Lisää päälle raparperipalat. Painele niitä kevyesti taikinan sisään. Sekoita pehmeä voi ja fariinisokeri. Nypi sekaan jauhot. Levitä muruseos kakun päälle.
Paista kakkua uunin keskiosassa 25–35 minuuttia. Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous