Reseptit

Kesäinen raparperikakku

Tässä kesäisen raparperikakun ohje.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl kermaa
  • 1 dl maitoa
  • 1 dl voisulaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • (1/2 tl kardemummaa)
  • 3-4 dl sentin raparperinpaloja

päälle:

  • 50 g pehmeää voita
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

 

Vuoraa noin 20×30 cm:n kokoinen uunivuoka leivinpaperilla. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kerma, maito, voisula ja toisiinsa sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina vuokaan.

Lisää päälle raparperipalat. Painele niitä kevyesti taikinan sisään. Sekoita pehmeä voi ja fariinisokeri. Nypi sekaan jauhot. Levitä muruseos kakun päälle.

Paista kakkua uunin keskiosassa 25–35 minuuttia. Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

X