Reseptit

Kesäinen savulohihyytelö sopii juhannusjuhlaan

Kesäinen savulohihyytelö maistuu uusien perunoiden ja ruisleivän kanssa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 6 liivatelehteä
  • kylmää vettä
  • 500 g lämminsavulohta tai -kirjolohta
  • 4 keitettyä munaa
  • 1 nippu tilliä
  • 1 nippu ruohosipulia
  • 400 g kermaviiliä
  • hienoa merisuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 1 sitruunan mehu
  • 300 g kylmäsavulohta tai -kirjolohta

Valmistusohje

 

Pane liivatelehdet kylmään veteen muutamaksi minuutiksi turpoamaan.

Perkaa lämminsavukala ruodottomiksi ja nahattomiksi paloiksi. Hienonna paloiteltu kala ja kuoritut munat monitoimikoneessa, tehosekoittimessa tai käsin. Hienonna tilli ja ruohosipuli. Sekoita hienonnetut maustevihannekset sekä kermaviili kalamassan joukkoon. Mausta seos maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Purista liivatelehdistä vesi pois. Kuumenna sitruunamehu ja liuota liivatelehdet mehuun. Lisää liivateliuos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen muiden aineiden joukkoon.

Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka kylmäsavustetuilla lohi- tai kirjolohiviipaleilla. Kaada hyytelöseos vuokaan. Peitä vuoka kelmulla ja anna ruoan hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Kumoa hyytelö tarjolle.

X