kesäkurpitsa-pähkinäkakku
Reseptit

Kesäkurpitsa-pähkinäkakku

Kesäkurpitsa sopii myös makeisiin leivonnaisiin. Tässä kesäkurpitsa-pähkinäkakun ohje.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 0.5 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 0.5 tl muskottipähkinää
  • 5 dl ruokokidesokeria
  • 4 pientä kananmunaa
  • 2 dl rypsiöljyä
  • 1 vaniljatanko
  • 1 kesäkurpitsa (n. 400 g) raastettuna
  • 80 g saksan- tai pekaanipähkinöitä rouhittuna

vuokien voiteluun:

  • 2 rkl rypsiöljyä

Valmistusohje

 

1. Sekoita isossa kulhossa kaikki kuivat aineet.

2. Vatkaa pienessä kulhossa kananmunien rakenne rikki ja lisää kuivien aineiden joukkoon. Lisää myös öljy, vaniljatangon siemenet, kesäkurpitsaraaste sekä pähkinärouhe. Sekoita taikina nopeasti ja tehokkaasti tasaiseksi mutta älä vatkaa liikaa, jotta taikinasta ei tule sitkeä.

3. Öljyä kaksi kapeaa leipävuokaa (1,5 l) ja jaa taikina vuokiin. Paista 150-asteisessa uunissa noin 75 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Jäähdytä kakut kokonaan vuoissaan.

4. Tarjoile kanelilla ja tomusokerilla maustetun tuorejuuston kera.

Vinkki: Tämän kakun voi mainiosti pakastaa.

X