Reseptit

Kesän paras kaalisalaatti

Tämä kesäinen salaatti on saanut innoituksensa korealaisesta kimchistä. Salaatti sopii lisukkeeksi ja vaikkapa hampurilaisten ja hodarien täytteeksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1/2 valkokaali (tai 1 varhaiskaali)
  • 2 punasipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl sokeria
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl sweet chili -kastiketta
  • 2-3 rkl punaviinietikkaa
  • 1/2 nippu kevätsipulia hienonnettuna

Valmistusohje

1. Suikaloi kaali ja punasipulit. Hienonna valkosipulin kynsi. Sekoita kaali ja sipulit kulhossa ja lisää kulhoon suola ja sokeri. Puristele käsin suola ja sokeri kasvisten joukkoon ja jätä tekeytymään noin 20 minuutiksi.

2. Jos kulhon pohjalle on kertynyt paljon nestettä, kaada se pois. Lisää kulhoon loput aineet ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja sokeria.

3. Anna taas makujen tasaantua hetki.

4. Tarjoile salaatti grilliruokien lisukkeena. Tämä salaatti säilyy tiiviissä lasipurkissa jääkaapissa noin kaksi viikkoa.

X