Reseptit

Kevennetty karpalojäädyke

Kevennetty karpalojäädyke on herkku ilman syntiä. Nauti valmis jäädyke kahvin kera.

Teksti:
Emma Suominen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g maitorahkaa
  • 150 g karpaloita
  • 5 ohutta piparkakkua
  • 2 dl vispikermaa (rasvaa 23 %)
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl sokeria

Valmistusohje

1. Sekoita rahka, karpalot ja käsin murskatut piparkakut. Vaahdota erillisessä kulhossa kerma sekä toisessa kulhossa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kermavaahto sekä munasokerivaahto rahkan joukkoon varovasti nostellen ja kaada seos kakku- tai jäädykevuokaan. Peitä  vuoka kelmulla ja jäädytä massa pakastimessa.

2. Ota karpalojäädyke huoneenlämpöön noin 20 min. ennen tarjoilua. Jäädyke irtoaa vuoasta, kun lämmität vuoan ulkopintaa kuumalla vedellä. Koristele karpalojäädyke ja nauti kahvin kanssa.

Ohje: Alex Nurmi

X