Kevennetty karpalojäädyke
Kevennetty karpalojäädyke on herkku ilman syntiä. Nauti valmis jäädyke kahvin kera.
Ainekset
- 400 g maitorahkaa
- 150 g karpaloita
- 5 ohutta piparkakkua
- 2 dl vispikermaa (rasvaa 23 %)
- 3 kananmunaa
- 1 dl sokeria
Valmistusohje
1. Sekoita rahka, karpalot ja käsin murskatut piparkakut. Vaahdota erillisessä kulhossa kerma sekä toisessa kulhossa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kermavaahto sekä munasokerivaahto rahkan joukkoon varovasti nostellen ja kaada seos kakku- tai jäädykevuokaan. Peitä vuoka kelmulla ja jäädytä massa pakastimessa.
2. Ota karpalojäädyke huoneenlämpöön noin 20 min. ennen tarjoilua. Jäädyke irtoaa vuoasta, kun lämmität vuoan ulkopintaa kuumalla vedellä. Koristele karpalojäädyke ja nauti kahvin kanssa.
Ohje: Alex Nurmi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous