
Kevennetty voi
Jos pidät voin mausta mutta haluat keventää, kokeile kevennettyä voita. Ilmava ja silkkinen koostumus syntyy, kun voin sekaan vatkataan rypsiöljyä ja vettä. Paistamiseen kevennetty voi ei sovellu, mutta se maistuu leivän päällä ja lämpimien kasvisten lisukkeena.
Ainekset
Kevennetty voi
- 100 g voita
- 1 dl rypsiöljyä
- 1 dl vettä
- 1/4 tl hiutalesuolaa
Valmistusohje
Kevennetty voi tehdään helposti näin:
1. Anna voin lämmetä kulhossa huoneenlämmössä noin 3 tuntia. Jos säilytät öljyä jääkaapissa, ota myös se huoneenlämpöön.
2. Vatkaa öljy voin joukkoon sähkövatkaimella. Lisää kylmä vesi vähitellen samalla vatkaten. Kevennetty voi on valmiina silkinpehmeää ja kuohkeaa. Mausta voi hiutalesuolalla.
Vinkki! Voit maustaa osan kevennetystä voista esimerkiksi pienellä valkosipulinkynnellä, hienonnetulla persiljalla tai kuivatuilla yrteillä. Kevennetty voi maistuu leivän päällä ja lämpimien kasvisten lisukkeena.
Katso myös: Kurpitsavoi
Katso myös Kotiliesi.fi: Ruskistetulla voilla maustettu voi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous