Reseptit

Kevennetty voi

Jos pidät voin mausta mutta haluat keventää, kokeile kevennettyä voita. Ilmava ja silkkinen koostumus syntyy, kun voin sekaan vatkataan rypsiöljyä ja vettä. Paistamiseen kevennetty voi ei sovellu, mutta se maistuu leivän päällä ja lämpimien kasvisten lisukkeena.

Teksti:
Hanna Kuusisalo

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kevennetty voi

  • 100 g voita
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 dl vettä
  • 1/4 tl hiutalesuolaa

Valmistusohje

Kevennetty voi tehdään helposti näin:

1. Anna voin lämmetä kulhossa huoneenlämmössä noin 3 tuntia. Jos säilytät öljyä jääkaapissa, ota myös se huoneenlämpöön.

2. Vatkaa öljy voin joukkoon sähkövatkaimella. Lisää kylmä vesi vähitellen samalla vatkaten. Kevennetty voi on valmiina silkinpehmeää ja kuohkeaa. Mausta voi hiutalesuolalla.

Vinkki! Voit maustaa osan kevennetystä voista esimerkiksi pienellä valkosipulinkynnellä, hienonnetulla persiljalla tai kuivatuilla yrteillä. Kevennetty voi maistuu leivän päällä ja lämpimien kasvisten lisukkeena.

Katso myös: Kurpitsavoi

Katso myös Kotiliesi.fi: Ruskistetulla voilla maustettu voi

X