Reseptit

Kevyet kahvileivokset

Kevyissä kahvileivoksissa on pohja, jonka päällä on aprikoosihilloa ja hyydytettyä kahvi-vaniljatäytettä.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

15

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 3 munaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl perunajauhoja
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta

Väliin:

  • 200 g aprikoosihilloa

päälle:

  • 8 liivatelehteä
  • kylmää vettä
  • 3 dl vahvaa kuumaa kahvia
  • 1 dl sokeria
  • 1/2 dl kaakaojauhetta
  • 2 1/2 dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • (1/2 dl kahvilikööriä)

pinnalle:

  • kaakaojauhetta tai strösseleitä

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään peruna- ja vehnäjauhot, kaakaojauhe sekä leivinjauhe. Lisää jauhoseos siivilän läpi vaahdon joukkoon ja sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannuun noin 30 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Paista 200 asteen uuninlämmössä 8–10 minuuttia. Anna jäähtyä.

Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi turpoamaan.

Sekoita kuuman kahvin sokeri ja kaakaojauhe. Puserra liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuuman kahvin joukkoon. Pane seos jääkaappiin jäähtymään. Sekoita silloin tällöin jäähtymisen aikana.

Vatkaa vanilliinikastike vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla. Sekoita vaahto varovasti nostelemalla kahviseokseen juuri, kun se alkaa hyytyä.

Levitä aprikoosihillo pohjalevyn päälle ja sen päälle kahvihyytelö. Anna hyytyä täysin jääkaapissa.

Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta tai koristele pinta strösseleillä. Tasoita levyn reunat ja leikkaa levy leivoksiksi.

Vihje: voit valmistaa leivonnaisen myös pyöreässä irtoreunavuoassa.

X