Kirpeä kielileike
Kirpeän kielileikkeen maun takana on sinappikerma, johon lisätään ruokalusikallinen omenasosetta ja teelusikallinen hunajaa.
Ainekset
- 1 (hirven)vasankieli
- 8 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 2 sitruunan tai 4 omenan tuoremehu
- 0.5 tl jauhettua neilikkaa
sinappikerma:
- 1 dl hapankermaa tai kuohukermaa
- 1 tl hunajaa
- 1 tl sinappia
- 1 rkl omenasosetta tai -raastetta
Valmistusohje
Pese kieli hyvin ja huuhtele. Mittaa kattilaan vesi, mehu ja mausteet ja pane kieli kiehumaan. Anna hiljalleen porista noin tunti. Kuori mahdollinen vaahto pinnalta. Anna kielen jäähtyä keitonliemessään.
Valuta ja kuivaa kieli paperilla. Poista pintakalvo ja leikkaa kieli ohuiksi viipaleiksi.
Kostuta viipaleet siivilöidyllä keitinliemellä ja rypsi- tai oliiviöljynorolla. Tarjoa kylmänä sokeriliemeen hillottujen syysmarjojen, pihlajan, puolukan tai karpalon kanssa.
Lisäksi voit sekoittaa kirpakan sinappikerman: yhdistä kerma, hunaja ja sinappi sekä omenasose tai -raaste.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous