Reseptit

Kirpeä kielileike

Kirpeän kielileikkeen maun takana on sinappikerma, johon lisätään ruokalusikallinen omenasosetta ja teelusikallinen hunajaa.

Teksti:
Maarit Cederberg

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 (hirven)vasankieli
  • 8 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 2 sitruunan tai 4 omenan tuoremehu
  • 0.5 tl jauhettua neilikkaa

sinappikerma:

  • 1 dl hapankermaa tai kuohukermaa
  • 1 tl hunajaa
  • 1 tl sinappia
  • 1 rkl omenasosetta tai -raastetta

Valmistusohje

Pese kieli hyvin ja huuhtele. Mittaa kattilaan vesi, mehu ja mausteet ja pane kieli kiehumaan. Anna hiljalleen porista noin tunti. Kuori mahdollinen vaahto pinnalta. Anna kielen jäähtyä keitonliemessään.

Valuta ja kuivaa kieli paperilla. Poista pintakalvo ja leikkaa kieli ohuiksi viipaleiksi.

Kostuta viipaleet siivilöidyllä keitinliemellä ja rypsi- tai oliiviöljynorolla. Tarjoa kylmänä sokeriliemeen hillottujen syysmarjojen, pihlajan, puolukan tai karpalon kanssa.

Lisäksi voit sekoittaa kirpakan sinappikerman: yhdistä kerma, hunaja ja sinappi sekä omenasose tai -raaste.

X