Reseptit

Kolmen juuston fondue

Kolmen juuston fonduesta ei makua puutu.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g vuohengruyéreä
  • 200 g raastettua kermajuustoa
  • 1 rasia pehmeää Aura-juustoa
  • 3 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • mustapippuria

Lisäksi

  • vaaleaa maalaisleipää

Valmistusohje

1. Raasta juustot hienoksi raasteeksi. Kuumenna paksupohjaisessa kattilassa viini, sitruunamehu ja maizena kiehuvaksi.

2. Lisää juustot vähän kerrallaan samalla hyvin sekoittaen. Kun seos on tasaista, mausta se mustapippurilla.

3. Kaada seos fondyypataan ja nosta pata telineeseen liekin päälle. Voit myös tarjota fondyyn annospadoista. Tarjoa lisäksi leipää isoiksi kuutioiksi leikattuna.

X