Reseptit

Konjakkikinuskilla kuorrutettu pähkinäkakku

Mehevät kahvikakut ovat juuri nyt supertrendikkäitä. Konjakilla maustettu kinuskikuorrutus kruunaa näyttävän pähkinäkakun.

Teksti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

15

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pähkinäkakku:

  • 150 g pähkinä-kuivahedelmä- tai rusinasekoitusta
  • 200 g huoneenlämpöistä voita
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl piparkakkumaustetta
  • 2 dl kahvikermaa

Konjakkikinuskikuorrutus:

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 rkl konjakkia
  • 2 rkl voita

Valmistusohje

1. Rouhi pähkinä-kuivahedelmäseos pieniksi paloiksi.

2. Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Riko munat yksi kerrallaan lasiin ja lisää voi-sokeri-vaahdon joukkoon koko ajan vatkaten.

3. Sekoita jauhot, pähkinäseos, leivinjauhe, vaniljasokeri ja piparkakkumauste keskenään. Lisää voivaahdon joukkoon vuorotellen kuivat aineet ja kahvikerma. Sekoita tasaiseksi.

4. Voitele ja jauhota tarvittaessa kakkuvuoka (tilavuus 1 1/2 l). Kaada taikina vuokaan. Tasoita kakun pinta.

5. Kypsennä 175-asteisessa uunissa alatasolla 55–60 minuuttia, kunnes kakku irtoilee vuoan reunoista. Voit varmistaa kypsyyden vielä työntämällä kakkuun cocktailtikun. Jos taikinaa tarttuu tikkuun, jatka kypsentämistä. Anna jäähtyä vuoassa noin 15 minuuttia ja kumoa kakku.

6. Mittaa kattilaan kerma, fariinisokeri ja konjakki. Kiehauta. Laske lieden lämpöä ja keitä miedolla lämmöllä noin 6–8 minuuttia, kunnes kastike on paksuuntunut kinuskimaiseksi. Lisää voi. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä hetki.

7. Valuta konjakkikinuskikuorrutusta runsaasti kakun pinnalle. Säilytä kakku viileässä.

X