Reseptit

Kookos-kanakeitto Tom-kha gai

Kookosmaitopohjainen kanakeitto maustetaan muun muassa sitruunaruoholla, kaffirilimetinlehdillä sekä chilillä ja viimeistellään limetillä ja tuoreella korianterilla.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 dl kookosmaitoa
  • 1 dl kanalientä
  • ½ dl kuorittua galangaa ohuina viipaleina
  • 1 paloiteltu ja murskattu sitruunaruoho
  • 4 revittyä kaffirlimetinlehteä
  • 300 g broilerin rintafileetä suikaleina
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 3 pientä chiliä hienonnettuina (poista siemenet, jos haluat miedontaa makua)
  • 4 rkl limettimehua
  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

Kuumenna kookosmaito ja kanaliemi kiehuvaksi. Lisää galanga, sitruunaruoho, kaffirlimetinlehdet sekä broilerisuikaleet ja keitä muutama minuutti, kunnes broileri on kypsää.

Lisää kalakastike sekä chilit ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi. Ota kattila liedeltä pois.

Mausta keitto limettimehulla ja tuoreella korianterilla.

X