Reseptit

Korianteriletut ja kurpitsamuhennosta

Korianteriletut ovat makoisa vaihtoehto kotoisille pinaattiletuille! Tarjoa korianteriletut kurpitsamuhennoksen kanssa.

Teksti:
Alex Nurmi
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 dl rasvatonta maitoa
  • 2 dl täysvehnäjauhoja
  • 1 puntti tuoretta korianteria
  • 1/3 vihreää tuoretta chiliä
  • 1 kananmuna
  • 0.5 tl suolaa
  • mustapippuria

paistamiseen:

  • 25 g voita tai öljyä

Kurpitsamuhennos:

  • 300 g kurpitsaa
  • 100 g kesäkurpitsaa
  • 100 g kikherneitä keitettynä
  • 1 sipuli
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl juustokuminaa
  • 1 tl currya
  • 0.5 tl garam masalaa
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl kasvislientä
  • 2 dl Bulgarian jogurttia
  • 2 rkl öljyä

Valmistusohje

 

  1. Hienonna korianteri sekä chili. Sekoita kaikki aineet keskenään kulhossa.
  2. Anna jauhojen turvota 30 minuutin ajan ja paista taikinasta pieniä lettuja ohukaispannulla.

Kurpitsamuhennoksen valmistusohje:

  1. Leikkaa kasvikset pieniksi paloiksi ja kuullota niitä pannulla tomaattipyreen sekä mausteiden kanssa muutaman minuutin ajan.
  2. Lisää jauhot joukkoon, sekoita ja hauduta kasvisliemen kanssa kunnes kurpitsa on pehmeän kypsää.
  3. Lisää lopuksi jogurtti, ja anna sen vielä hetken saostaa muhennosta. Tarkista maku ja tarjoile lettujen kanssa.

Ohje: Alex Nurmi

X