10.6.2012

Kotitekoinen jäätelö

Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Ainekset

3 keltuaista
3 valkuaista
2 dl tomusokeria
3 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Vatkaa keltuaiset ja siivilöity tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset ja kerma erikseen vaahdoiksi. Lisää keltuaisseokseen valkuais- ja kermavaahdot.

2. Mausta massa valitsemallasi maulla ja nosta se jäätelökoneeseen tai pakasta jäätymisen kestävässä, kannellisessa rasiassa. Sekoita pakastuksen aikana aineksia pari kertaa, jotta seokseen ei muodostu jääkiteitä. Pakastuminen kestää tunteja, joten massa on järkevintä laittaa pakastimeen jo tarjoamista edeltävänä päivänä.

Vinkki: Mausta perusjäätelö esimerkiksi rouhitulla suklaalla tai keksinmuruilla, kookosjauheella, vaniljalla, pähkinänpalasilla tai lorauksella likööriä. Mansikkajäätelö syntyy, kun soseutat litran tuoreita mansikoita ja sekoitat
soseen perusjäätelömassaan, ajat jäätelöksi koneella tai pakastat.

Kommentit (1)

HEI;

Olisiko teillä lähettää maksutta kotiteikoisten jäätelöiden reseptejä? Olisin tästä erittäin kiitollinen 🙂

Olen muutamia löytänyt ja rittänyt tulostaa, mutta sivusta tulee pelkkää sotkua. Siis auttaisitteko?

Poistattehan osoitetietoni julkisuudesta?

Laakat. 7a16, 00970 HKI




0



0

HEI;

Olisiko teillä lähettää maksutta kotiteikoisten jäätelöiden reseptejä? Olisin tästä erittäin kiitollinen 🙂

Olen muutamia löytänyt ja rittänyt tulostaa, mutta sivusta tulee pelkkää sotkua. Siis auttaisitteko?

Poistattehan osoitetietoni julkisuudesta?

Laakat. 7a16, 00970 HKI




0



0

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi