Kukkakaali-juustonkannikkakeitto
Tarkista ennen sopan tekoon ryhtymistä, löytyykö jääkaapista raasteeksi joutavia juustonkannikoita. Kuivahtaneet leivänkannikat taas sopivat krutonkeihin.
Ainekset
- noin 600 g kukkakaalia
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 8 dl kasvis- tai kanalientä
- 2 dl kermamaitoa tai ruokakermaa
- 100 g juustoraastetta
- 2 tl sitruunamehua
- 2 tl rakuunaa
- mustapippuria
- persilja- tai basilikasilppua
Lisäksi:
- ruisleipää
- öljyä
Valmistusohje
1. Paloittele kukkakaali ja sipulit. Keitä kasvikset pehmeiksi kasvis- tai kanaliemessä. Soseuta keitto sileäksi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kerma ja juustoraaste. Kuumenna sekoitellen, kunnes juusto sulaa.
2. Mausta keitto sitruunamehulla, rakuunalla ja mustapippurilla. Lisää pinnalle vihersilppua.
3. Tarjoa keiton kanssa öljyssä rapeiksi paistettuja ruisleipäkuutioita.
Vinkki! Pakkaa ylijäävä kukkakaalikeitto rasiaan seuraavan päivän lounaaksi ja tee keiton seuraksi pari voileipää.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous