Reseptit

Kukkakaali-juustonkannikkakeitto

Tarkista ennen sopan tekoon ryhtymistä, löytyykö jääkaapista raasteeksi joutavia juustonkannikoita. Kuivahtaneet leivänkannikat taas sopivat krutonkeihin.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • noin 600 g kukkakaalia
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 8 dl kasvis- tai kanalientä
  • 2 dl kermamaitoa tai ruokakermaa
  • 100 g juustoraastetta
  • 2 tl sitruunamehua
  • 2 tl rakuunaa
  • mustapippuria
  • persilja- tai basilikasilppua

Lisäksi:

  • ruisleipää
  • öljyä

Valmistusohje

1. Paloittele kukkakaali ja sipulit. Keitä kasvikset pehmeiksi kasvis- tai kanaliemessä. Soseuta keitto sileäksi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kerma ja juustoraaste. Kuumenna sekoitellen, kunnes juusto sulaa.

2. Mausta keitto sitruunamehulla, rakuunalla ja mustapippurilla. Lisää pinnalle vihersilppua.

3. Tarjoa keiton kanssa öljyssä rapeiksi paistettuja ruisleipäkuutioita.

Vinkki! Pakkaa ylijäävä kukkakaalikeitto rasiaan seuraavan päivän lounaaksi ja tee keiton seuraksi pari voileipää.

X