Kulhoruoka lohella
Kulhoruoka on arjen pelastaja, näppärä tehdä ja helppo syödä. Tässä kulhoissa on graavilohta, jonka voi hyvin korvata esimerkiksi tofulla tai broilerilla.
Ainekset
Kulhoruoka lohella:
- 1 dl kvinoaa
- 150 g graavi- tai savulohta
- 1-2 kananmunaa
- 1/2 kurkku
- 150 g hunajamelonia
- 1/2 kerä rapeaa salaattia
- 8 minitomaattia
Kastike:
- 1 kananmuna
- 1 dl kermaviiliä tai ranskankermaa
- 1 tl sinappia
- 3 rkl tillisilppua
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Valmistusohje
Kulhoruoka lohella tehdään helposti näin:
1. Kypsennä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja anna jäähtyä. Paloittele kala haarukkapaloiksi.
2. Keitä kananmunat sekä salaattiannoksiin että kastikkeeseen. Kastikkeeseen tuleva muna saa olla löysä (5 min).
3. Paloittele kurkku ja meloni suupaloiksi. Revi salaatti ja laita se annoskulhojen pohjalle. Lisää päälle muut ainekset.
4. Tee kastike hienontamalla muna haarukalla ja lisäämällä sen sekaan muut ainekset. Tarjoa kastike erikseen.
Katso myös: Lohi-poke
Katso myös Kotiliesi.fi: Japanilainen lohikulho
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous