Reseptit

Kulhoruoka lohella

Kulhoruoka on arjen pelastaja, näppärä tehdä ja helppo syödä. Tässä kulhoissa on graavilohta, jonka voi hyvin korvata esimerkiksi tofulla tai broilerilla.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kulhoruoka lohella:

  • 1 dl kvinoaa
  • 150 g graavi- tai savulohta
  • 1-2 kananmunaa
  • 1/2 kurkku
  • 150 g hunajamelonia
  • 1/2 kerä rapeaa salaattia
  • 8 minitomaattia

Kastike:

  • 1 kananmuna
  • 1 dl kermaviiliä tai ranskankermaa
  • 1 tl sinappia
  • 3 rkl tillisilppua
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

Kulhoruoka lohella tehdään helposti näin:

1. Kypsennä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja anna jäähtyä. Paloittele kala haarukkapaloiksi.

2. Keitä kananmunat sekä salaattiannoksiin että kastikkeeseen. Kastikkeeseen tuleva muna saa olla löysä (5 min).

3. Paloittele kurkku ja meloni suupaloiksi. Revi salaatti ja laita se annoskulhojen pohjalle. Lisää päälle muut ainekset.

4. Tee kastike hienontamalla muna haarukalla ja lisäämällä sen sekaan muut ainekset. Tarjoa kastike erikseen.

Katso myös: Lohi-poke

Katso myös Kotiliesi.fi: Japanilainen lohikulho

X