Kuningatarletut
Vadelmilla ja mustikoilla höystetyt kuningatarletut sopivat fiinimmäksiksin jälkiruoaksi ja kesäaikaan, tietysti, vaikkapa makean marjaiseksi lounaaksi.
Ainekset
Kuningatarletut:
- 5 dl maitoa
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- 2 kananmunaa
- 1 dl vadelmia
- 1 dl mustikoita
- voita paistamiseen
Täyte:
- 2 dl vispikermaa
- 1 dl vadelmahilloa
- (sokeria)
Koristeluun:
- 3 dl tuoreita marjoja
Valmistusohje
1. Valmista taikina. Vispilöi vehnäjauhot maidon joukkoon ja lisää sokeri, suola ja kananmunat. Sekoita joukkoon mustikat ja vadelmat. Anna taikinan turvota hetki. Jätä taikina turpoamaan hetkeksi.
2. Kuumenna voi isolla paistinpannulla ja paista taikinasta isoja lettuja.
3. Vaahdota vispikerma ja sekoita joukkoon vadelmahillo. Lisää tarvittaessa sokeria.
4. Lusikoi vadelmakermavaahtoa letuille ja ripottele päälle tuoreita marjoja. Nauti heti.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous