Reseptit

Kuningatarletut

Vadelmilla ja mustikoilla höystetyt kuningatarletut sopivat fiinimmäksiksin jälkiruoaksi ja kesäaikaan, tietysti, vaikkapa makean marjaiseksi lounaaksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kuningatarletut:

  • 5 dl maitoa
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl vadelmia
  • 1 dl mustikoita
  • voita paistamiseen

Täyte:

  • 2 dl vispikermaa
  • 1 dl vadelmahilloa
  • (sokeria)

Koristeluun:

  • 3 dl tuoreita marjoja

Valmistusohje

1. Valmista taikina. Vispilöi vehnäjauhot maidon joukkoon ja lisää sokeri, suola ja kananmunat. Sekoita joukkoon mustikat ja vadelmat. Anna taikinan turvota hetki.  Jätä taikina turpoamaan hetkeksi.

2. Kuumenna voi isolla paistinpannulla ja paista taikinasta isoja lettuja.

3. Vaahdota vispikerma ja sekoita joukkoon vadelmahillo. Lisää tarvittaessa sokeria.

4. Lusikoi vadelmakermavaahtoa letuille ja ripottele päälle tuoreita marjoja. Nauti heti.

X