Reseptit

Kuningatarpullat

Nämä herkulliset pullat kätkevät sisäänsä vaniljaisen marjatäytteen.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

34

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina

  • 2.5 dl maitoa
  • 25 g hiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
  • 1 muna
  • 1 dl sokeria
  • mineraalisuolaa
  • 2 tl kardemummaa
  • noin 7 dl vehnäjauhoja
  • 75 g voita tai margariinia

Täyte

  • 250 g maitorahkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 1 pussi vaniljakastikejauhetta
  • 5 dl mustikoita
  • 5 dl vadelmia

Voiteluun

  • munaa

Pinnalle

  • raesokeria

Valmistusohje

Liuota tuore hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se jauhojen joukkoon. Lisää muna, sokeri, mineraalisuola ja kardemumma. Alusta jauhot taikinaan vähitellen ja lisää loppuvaiheessa pehmeä rasva. Vaivaa taikina kiinteäksi ja kimmoisaksi. Peitä liinalla ja anna kohota kooltaan kaksinkertaiseksi.

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja painele taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina kahtia. Kauli toinen taikinapala suorakaiteen muotoiseksi levyksi (50 x 25 cm).

Mausta maitorahka sokerilla ja sekoita joukkoon muna sekä vaniljakastikejauhe. Levitä puolet seoksesta taikinalevylle. Ripottele pinnalle puolet marjoista. Kääri levy rullalle ja leikkaa rulla noin kolmen sentin paloiksi. Nosta palat paperivuokiin, peitä liinalla ja anna kohota hyvin.

Tee toisesta taikinapalasta pullia samalla tavalla ja anna niidenkin kohota.

Voitele kohonneiden pullien pinta munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista pullia 225 asteen uuninlämmössä 10–15 minuuttia.

X