Kuningatarpullat
Nämä herkulliset pullat kätkevät sisäänsä vaniljaisen marjatäytteen.
Ainekset
Taikina
- 2.5 dl maitoa
- 25 g hiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
- 1 muna
- 1 dl sokeria
- mineraalisuolaa
- 2 tl kardemummaa
- noin 7 dl vehnäjauhoja
- 75 g voita tai margariinia
Täyte
- 250 g maitorahkaa
- 1 dl sokeria
- 1 muna
- 1 pussi vaniljakastikejauhetta
- 5 dl mustikoita
- 5 dl vadelmia
Voiteluun
- munaa
Pinnalle
- raesokeria
Valmistusohje
Liuota tuore hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se jauhojen joukkoon. Lisää muna, sokeri, mineraalisuola ja kardemumma. Alusta jauhot taikinaan vähitellen ja lisää loppuvaiheessa pehmeä rasva. Vaivaa taikina kiinteäksi ja kimmoisaksi. Peitä liinalla ja anna kohota kooltaan kaksinkertaiseksi.
Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja painele taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina kahtia. Kauli toinen taikinapala suorakaiteen muotoiseksi levyksi (50 x 25 cm).
Mausta maitorahka sokerilla ja sekoita joukkoon muna sekä vaniljakastikejauhe. Levitä puolet seoksesta taikinalevylle. Ripottele pinnalle puolet marjoista. Kääri levy rullalle ja leikkaa rulla noin kolmen sentin paloiksi. Nosta palat paperivuokiin, peitä liinalla ja anna kohota hyvin.
Tee toisesta taikinapalasta pullia samalla tavalla ja anna niidenkin kohota.
Voitele kohonneiden pullien pinta munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista pullia 225 asteen uuninlämmössä 10–15 minuuttia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous