Reseptit

Kurkku-fenkolisalaatti

Kurkku-fenkolisalaatti on raikas lisuke kesäaterialle. Sitruunalla ja tillillä maustettu salaatti maistuu sekä leivän että kalapadan kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kurkku-fenkolisalaatti:

  • 2-3 avomaankurkkua tai 1 kasvihuonekurkku
  • 1 fenkoli
  • 1 nippu tilliä
  • 2 sipulia varsineen
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 rkl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • (1-2 tähtianista)

Valmistusohje

Kurkku-fenkolisalaatti tehdää näin:

1. Halkaise kurkut pitkittäin. Kaavi pois siemenet ja viipaloi kurkku. Halkaise fenkoli, poista kova kanta, leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi. Silppua tilli. Viipaloi sipulit ohuelti varsineen.

2. Sekoita kulhossa sitruunamehu, viinietikka, vesi ja mausteet. Lado kasvikset, sipuli ja tillisilppu kerroksittain isoon purkkiin. Kaada päälle sitruunaliemi, kun sokeri on liuennut. Hölskyttele purkkia ja anna kurkku-fenkolisalaatin maustua jääkaapissa jonkin aikaa ennen tarjoamista.

Katso myös: Halloumi-fenkolisalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi: Aasialainen fenkoli-kaalisalaatti

X