Reseptit

Kurkku-vadelmakannu

Kurkku­ vadelmakannu on maistuva ja näyttävä kesäjuoma. Saat siihen vaihtelua kokeilemalla basilikan tilalle vaikkapa sitruunamelissaa tai piparminttua.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kurkku
  • 200 g tuoreita vadelmia
  • kourallinen tuoreita basilikanlehtiä
  • 1 plo alkoholitonta kuohuviiniä
  • runsaasti jäitä
  • 1 l limetillä tai sitruunalla maustettua kivennäisvettä

Valmistusohje

1. Pese kurkku. Leikkaa se pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi ja laita viipaleet kannuun.

2. Murskaa puolet vadelmista ja lisää kannuun ne sekä kokonaiset vadelmat ja basilikanlehdet.

3. Lisää kuohuviini ja jäät.

4. Täytä kannu maustetulla kivennäisvedellä.

X