kurpitsa-pekonipasta
Tässä on ihastuttavan nopea kurpitsaruoka. Pekoni ja kurpitsakuutiot paistuvat pannulla samaan aikaan kuin pasta kypsyy kattilassa.
Reseptit

Kurpitsa-­pekonipasta

Tässä on viikon nopein kurpitsaruoka. Pekoni ja kurpitsakuutiot paistuvat pannulla samaan aikaan kuin pasta kypsyy kattilassa. Sitten vain valutettu pasta paistinpannulle, kevyt sekoitus ja ruoka on valmis.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Pekka Nieminen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kurpitsa­-pekonipasta:

  • 1 pkt (175 g) pekonia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 300 g kurpitsaa pieninä kuutioina
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 80 g pinaattia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 400 g spagettia tai tagliatellea

Valmistusohje

1. Laita pastavesi kiehumaan ja keitä pasta juuri ja juuri kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Suikaloi pekoni ja ruskista se paistinpannulla. Hienonna valkosipulinkynnet ja lisää pannulle. Lisää myös kurpitsakuutiot. Paista niin, että kurpitsa saa hieman väriä.

3. Lisää pannulle tilkka oliiviöljyä ja pinaatti. Kääntele pari minuuttia ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

4. Kaada pannulle valutettu pasta ja kääntele maut sekaisin.

5. Viimeistele pasta parmesaaniraasteella ja kurpitsansiemenillä.

X