Reseptit

Kurpitsa-linssi-kookoscurry

26.10.2019 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Pekka Nieminen/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Linsseillä rikastettu kurpitsa-kookoscurry on nopea ruoka, jossa maistuvat aasialaiset maut. Lisuukkeeksi sopii keitetty riisi tai nuudelit.

Ainekset

Kurpitsa-linssi-kookoscurry:

1 purjosipuli
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chlipalko
2 rkl neitsytkookosöljyä
1 1/2 rkl punaista currytahnaa
500 g kurpitsaa kuutioina
2 dl punaisia linssejä
1 prk (400 ml) kookosmaitoa
2 dl vettä
1/2 sitruunan mehua
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
1 dl tuoretta korianteria hienonnettuna

Tarjoiluun:

keitettyä riisiä

Valmistusohje

1. Halkaise purjo ja huuhtele se hyvin. Kuivaa talouspaperilla. Suikaloi purjo, hienonna valkosipulinkynnet ja chilipalko.

2. Kuumenna neitsytkookosöljy isossa kasarissa ja lisää sipulit ja chili. Kuullota pehmeiksi. Lisää currytahna ja sekoita. Lisää kurpitsakuutiot ja huuhdellut linssit. Sekoita ja lisää kookosmaito, vesi ja sitruunamehu sekä suola ja hunaja.

3. Kiehauta ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.

4. Lisää lopuksi hienonnettu korianteri ja tarjoile keitetyn riisin tai nuudelien kera.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme