Reseptit

Kurpitsa-linssi-kookoscurry

Linsseillä rikastettu kurpitsa-kookoscurry on nopea ruoka, jossa maistuvat aasialaiset maut. Lisuukkeeksi sopii keitetty riisi tai nuudelit.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Pekka Nieminen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kurpitsa-linssi-kookoscurry:

  • 1 purjosipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chlipalko
  • 2 rkl neitsytkookosöljyä
  • 1 1/2 rkl punaista currytahnaa
  • 500 g kurpitsaa kuutioina
  • 2 dl punaisia linssejä
  • 1 prk (400 ml) kookosmaitoa
  • 2 dl vettä
  • 1/2 sitruunan mehua
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 dl tuoretta korianteria hienonnettuna

Tarjoiluun:

  • keitettyä riisiä

Valmistusohje

1. Halkaise purjo ja huuhtele se hyvin. Kuivaa talouspaperilla. Suikaloi purjo, hienonna valkosipulinkynnet ja chilipalko.

2. Kuumenna neitsytkookosöljy isossa kasarissa ja lisää sipulit ja chili. Kuullota pehmeiksi. Lisää currytahna ja sekoita. Lisää kurpitsakuutiot ja huuhdellut linssit. Sekoita ja lisää kookosmaito, vesi ja sitruunamehu sekä suola ja hunaja.

3. Kiehauta ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.

4. Lisää lopuksi hienonnettu korianteri ja tarjoile keitetyn riisin tai nuudelien kera.

X