Reseptit

Kurpitsahummus

Perinteinen hummus saa makua ja kauniin värin kun sen maustaa kurpitsalla. Tarjoile kurpitsahummusta salaateissa, leivän päällä tai uuniperunan täytteenä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Pekka Nieminen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kurpitsahummus:

  • 400 g kikherneitä
  • 100 g kurpitsasosetta
  • 2 rkl tahinia
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 sitruunan mehua
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ripaus suolaa
  • ripaus sokeria

Lisäksi:

  • 1 dl paahdettuja kurpitsansiemeniä
  • tilkka oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Mittaa kaikki hummuksen ainekset tehosekoittimen tai tehokkaan blenderin kulhoon ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.

2. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

3. Lusikoi hummus kulhoon tai purkkiin ja ripottele pinnalle kurpitsansiemenet sekä valuta päälle tilkka oliiviöljyä.

4. Tarjoile salaateissa, leivän päällä, uuniperunan täytteenä tms.

X