Reseptit

Kurpitsahummus

23.10.2019 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Pekka Nieminen/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos
Perinteinen hummus saa makua ja kauniin värin kun sen maustaa kurpitsalla. Tarjoile kurpitsahummusta salaateissa, leivän päällä tai uuniperunan täytteenä.

Ainekset

Kurpitsahummus:

400 g kikherneitä
100 g kurpitsasosetta
2 rkl tahinia
3 rkl oliiviöljyä
1/2 sitruunan mehua
1 valkosipulinkynsi
ripaus suolaa
ripaus sokeria

Lisäksi:

1 dl paahdettuja kurpitsansiemeniä
tilkka oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Mittaa kaikki hummuksen ainekset tehosekoittimen tai tehokkaan blenderin kulhoon ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.

2. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

3. Lusikoi hummus kulhoon tai purkkiin ja ripottele pinnalle kurpitsansiemenet sekä valuta päälle tilkka oliiviöljyä.

4. Tarjoile salaateissa, leivän päällä, uuniperunan täytteenä tms.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme