valkosipuli-yrttisimpukat ja kurpitsaranskalaiset
Reseptit

Kurpitsaranskalaiset

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Sampo Korhonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kurpitsaranskalaiset:

  • 1/2 myskikurpitsa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl silputtua rosmariinia
  • 1 tl sormisuolaa

Valmistusohje

Kurpitsaranskalaiset tehdään helposti näin:

1. Halkaise kurpitsa, poista siemenet ja kuori toinen puolikas. Leikkaa kurpitsa tikuiksi ranskanperunoiden tapaan. Pane tikut kulhoon. Kääntele sekaan öljy ja rosmariini.

2. Levitä ranskikset leivinpaperilla peitetyn pellin päälle. Paista 225-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, kunnes kurpitsaranskikset ovat paahtuneet kauniisti. Käännä kypsennyksen puolivälissä. Mausta suolalla.

Katso myös: Helpoin tapa valmistaa kurpitsaa: uunissa paahdettu kurpitsa saa ihanan pähkinäisen aromin

Katso myös Kotiliesi.fi: Parhaat kurpitsareseptit – näihin sesongin herkkuihin jäät koukkuun!

X