Reseptit

Kuskus

Kuskus on mukavaa vaihtelua perinteiselle riisille. Tässä reseptissä aprikoosi, cashew-pähkinät ja paahdetut mantelit antavat kuskusille loistavaa makua.
Teksti: Inga Aaltonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 rkl öljyä
  • 6 dl kasvislientä tai vettä
  • 3 dl täysjyväkuskusia
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl kanelia
  • 50 g kuivattuja aprikooseja
  • 50 g paahdettuja manteleita tai cashewpähkinöitä
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • 2 rkl persiljaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Kuumenna kasvisliemi tai vesi kattilassa. Lisää öljy ja kuskus, sekoita ja nosta kansi päälle. Siirrä kattila levyltä. Anna vetäytyä 5–7 minuuttia.

Sekoita joukkoon tilkka öljyä ja mausteeksi kanelia. Kuumenna kuskus uudelleen, sekoita hyvin pohjasta. Suikaloi huuhdotut aprikoosit sekaan, lisää paahdetut mantelit tai cashewpähkinät, sitruunan mehua ja hienonnettua persiljaa.

Mausta suolalla ja mustapippurilla ja sekoita kuskus haarukalla ilmavaksi. Tarjoa kuumana.

X