Reseptit

Kvinoa-fenkolirisotto

Kvinoa-fenkolirisotto sopii FODMAP- ruokavaliota noudattavalle, kun linssit huuhtelee säilöntäliemestä, jossa on FODMAP-yhdisteitä. Fenkoli on rajoitettavien ruokien listalla, joten sitä kannattaa syödä vain pieniä annoksia kerrallaan.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Kokeile kvinoaa vaihteeksi risoton tapaan valmistettuna. Kvinoa-fenkolirisotto saa puhtia linsseistä ja fetajuustosta.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kvinoa-fenkolirisotto:

  • 1 (300 g) fenkoli
  • 6 aurinkokuivattua tomaattia
  • 1 tlk (290 g) vihreitä tai punaisia linssejä
  • 2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 2 dl kvinoaa
  • 5 dl vettä
  • 3/4 tl suolaa
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 100 g fetajuustoa

Valmistusohje

1. Leikkaa fenkolienvarsista pari senttiä mahdollista kuivahtanutta osaa pois. Halkaise fenkolit, huuhtele kylmällä vedellä, poista kanta ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.

2. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit. Huuhtele purkkilinssit lävikössä kylmällä vedellä, kunnes valuva vesi on kirkasta.

3. Mittaa paistokasariin öljy. Lisää fenkolit, aurinkokuivatut tomaatit ja kvinoa. Paista pari minuuttia. Lisää pannulle vesi ja suola. Kypsennä keskilämmöllä poristen noin 10 minuuttia, kunnes kvinoa tuntuu pehmeältä. Jos nestettä haihtuu kasarista ja kvinoaseos kuivahtaa, lisää joukkoon 1 dl kuumaa vettä kerrallaan, kunnes kvinoa on kypsää.

4. Lisää kasariin tuorejuusto ja linssit. Sekoita. Murustele joukkoon fetajuustoa.

X