Kvinoa-kasvispihvit ja rahkatsatsiki
Mehevät kasvispihvit valmistuvat kvinoasta sekä juures- ja juustoraasteesta. Kasvispihvien kanssa tarjottava tsatsiki valmistetaan maitorahkasta, jossa on puolet enemmän proteiinia kuin jogurtissa.
Ainekset
Kvinoa-kasvispihvit:
- 2 dl kvinoaa
- 3-4 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 2-3 (200 g) porkkanaa
- 1 (350 g) kesäkurpitsa
- 1 (luomu)sitruunan raastettu kuori
- 1 kananmuna
- 3 dl juustoraastetta
Rahkatsatsiki:
- 1/2 tuorekurkkua
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 prk (250 g) maitorahkaa
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 rkl hunajaa
- 1/2 tl suolaa
Valmistusohje
1. Huuhtele kvinoa tiheäreikäisessä siivilässä. Mittaa kattilaan vesi ja 1/2 tl suolaa. (Varmista vielä veden ja kvinoan suhde kvinoapaketista. Valmistajasta riippuen siinä on eroja.) Kiehauta. Lisää joukkoon kvinoa. Keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt ja kvinoa tuntuu kypsän pehmeältä.
2. Kuori porkkanat. Huuhtele kesäkurpitsa ja leikkaa kanta pois. Raasta porkkanat ja kesäkurpitsa raastimen karkealla terällä. Pese sitruuna ja raasta kuori hienolla terällä.
3. Sekoita kulhossa kvinoa, porkkana ja kesäkurpitsaraasteet, sitruunankuoriraaste, kananmuna ja juustoraaste. Kuumenna uuni 225-asteeseen.
4. Levitä leivinpaperi uunipellille. Nosta kasvispihvitaikinaa 1 dl kokoisiksi keoiksi leivinpaperin päälle. Taputtele noin sentin paksuisiksi pihveiksi. Kypsennä uunin keskitasolla 12–15 minuuttia, kunnes pihvin reunat ja pohja ovat ruskistuneet.
5. Valmista rahkatsatsiki sillä aikaa kun pihvit kypsyvät uunissa. Huuhtele kurkku ja raasta karkeaksi raasteeksi. Laita kurkkuraaste siivilään ja purista nesteet pois. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kulhossa rahka, sitruunanmehu, hunaja ja suola. Lisää joukkoon kurkkuraaste ja valkosipuli. Tarjoile tsatsikia kasvispihvien kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous