Reseptit

Kvinoa-kasvispihvit ja rahkatsatsiki

28.4.2018 Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: PAULA KUKKONEN/OTAVAMEDIA

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Mehevät kasvispihvit valmistuvat kvinoasta sekä juures- ja juustoraasteesta. Kasvispihvien kanssa tarjottava tsatsiki valmistetaan maitorahkasta, jossa on puolet enemmän proteiinia kuin jogurtissa.

Ainekset

2 dl kvinoaa
3-4 dl vettä
1 tl suolaa
2-3 (200 g) porkkanaa
1 (350 g) kesäkurpitsa
1 (luomu)sitruunan raastettu kuori
1 kannmuna
3 dl juustoraastetta

Rahkatsatsiki:

1/2 tuorekurkkua
1 valkosipulinkynsi
1 prk (250 g) maitorahkaa
2 rkl sitruunamehua
2 rkl hunajaa
1/2 tl suolaa

Valmistusohje

1. Huuhtele kvinoa tiheäreikäi­sessä siivilässä. Mittaa kattilaan vesi ja 1/2 tl suolaa. (Varmista vielä veden ja kvinoan suhde kvinoapaketista. Valmistajasta riippuen siinä on eroja.) Kiehauta. Lisää joukkoon kvi­noa. Keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt ja kvinoa tuntuu kypsän pehmeältä.

2. Kuori porkkanat. Huuhtele ke­säkurpitsa ja leikkaa kanta pois. Raasta porkkanat ja kesäkurpit­sa raastimen karkealla terällä. Pese sitruuna ja raasta kuori hienolla terällä.

3. Sekoita kulhossa kvinoa, porkkana­ ja kesäkurpitsaraas­teet, sitruunankuoriraaste, ka­nanmuna ja juustoraaste. Kuumenna uuni 225-­asteeseen.

4. Levitä leivinpaperi uunipellil­le. Nosta kasvispihvitaikinaa 1 dl kokoisiksi keoiksi leivinpa­perin päälle. Taputtele noin sen­tin paksuisiksi pihveiksi. Kyp­sennä uunin keskitasolla 12–15 minuuttia, kunnes pihvin reu­nat ja pohja ovat ruskistuneet.

5. Valmista rahkatsatsiki sillä aikaa kun pihvit kypsyvät uu­nissa. Huuhtele kurkku ja raasta karkeaksi raasteeksi. Laita kurkkuraaste siivilään ja purista nesteet pois. Kuori ja hie­nonna valkosipulinkynsi. Sekoita kulhossa rahka, sitruunanmehu, huna­ja ja suola. Lisää jouk­koon kurkkuraaste ja valkosipuli. Tarjoile tsatsikia kasvispihvien kanssa.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme