Reseptit

Kvinoalla ja pähkinöillä täytetyt kurpitsat

Ruokavaliosi kohenee hetkessä, kun lisäät pähkinöitä aterioihin. Tarjoa kvinoalla ja pähkinöillä täytetyt kurpitsat hummuksen kanssa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Uunissa makoisiksi paahtuneet kurpitsat maistuvat parhaalta hummuksen kera.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 pientä kurpitsaa (tai esim. paprikaa)
  • 1/2 purjosipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 100 g siitakesieniä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 dl kypsää kvinoaa
  • 100 g paahdettuja maapähkinöitä rouhittuina
  • 1 rkl maapähkinävoita
  • 3 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
  • ripaus muskottipähkinää
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Kastike:

  • 2 dl hummusta
  • 2 rkl oliivöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna
  • 1/2 sitruunan mehu ja raastettu kuori

Valmistusohje

1. Pese kurpitsat ja kuivaa ne talouspaperilla. Leikkaa kurpitsoista ’hattu’ pois ja koverra sisus ja siemenet pois palloraudalla tai jäätelökauhalla. Nosta kurpitsat leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja laita ne 200-asteiseen uuniin noin 15 minuutiksi.

2. Hienonna purjo ja valkosipulinkynnet. Viipaloi siitakesienet. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja paista sipuleita ja sieniä siinä niin, että ne saavat väriä. Sekoita joukkoon kvinoa, maapähkinät, maapähkinävoi, lehtipersilja ja mausteet. Sammuta liesi.

3. Ota pehmenneet kurpitsat uunista ja lusikoi täyte niiden sisälle. Jatka paistamista vielä 10–15 minuuttia, jotta maut tasaantuvat.

4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja anna makujen tasaantua hetki. Tarjoile täytetyt kurpitsat hummuskastikkeen kera.

X