Reseptit

Kylmäsavustettua poroa, kotijuustoa ja yrttiöljyä

Kylmäsavustettu poro on suussa sulava herkku. Siitä syntyy kaunis alkuruoka kotijuuston ja yrttiöljyn kanssa esimerkiksi itsenäisyyspäivän aterialle.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kylmäsavustettu poro:

  • 160 g kylmäsavustettua poroa ohuen ohuina viipaleina
  • 100 g kotijuustoa
  • 40 g babypinaattia

Yrttiöljy:

  • 1 ruukku persiljaa
  • 1 ruukku basilikaa
  • 40 g babypinaattia
  • 1 1/2 dl rypsiöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl sokeria
  • 1-2 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

1. Valmista ensin yrttiöljy. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimen kulhoon tai blenderiin ja sekoita tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai sokeria.

2. Asettele lautasille muutama pinaatinlehti ja tee keskelle kauniit ruusukkeet kylmäsavuporoviipaleista.

3. Murenna kotijuusto ja lisää lautasille.

4. Viimeistele yrttiöljyllä ja tarjoile.

X